Шеф-кухарі розкрили секрет: Ось який кисломолочний сир обрати для сирників

Щоб спекти смачні сирники, господині пробують замінити борошно манкою та зменшити кількість цукру у рецепті. Але цього не достатньо, передають Патріоти України.

Набагато важливіше вибрати відповідний кисломолочний сир, який є основою для майбутньої страви. Адже від якості продуктів залежить кінцевий результат.

Подробиці

Який продукт краще вибрати, і чи правда, що солодка маса для цього не підходить.

Солодка сирна маса

Продукт продається вже із сухофруктами, ваніліном та іншими наповнювачами, що, здається, має бути дуже добре. Але якщо готувати сирники з такого сиру, то вони розповзуться на сковороді, скільки б борошна в них не було додано.

До того ж багато недобросовісних виробників грішать добавками консервантів.

Сир у брикетах

В цьому випадку потрібно дотримуватися пропорцій з борошном, інакше є ризик перебити смак кисломолочного сиру. Вважається, що такий продукт підходить для приготування ідеальних сирників.

Розвісний кисломолочний сир

При купівлі кисломолочного сиру на вагу слід звернути увагу, щоб він не був надто пересушений. Якщо він розсипається в руках на дрібні та тверді грудочки, сирники ви спечете, але вони будуть дуже сухі.

Найголовніше

Не так важливо, як розфасований продукт, головне – показник вологості та жирності.

Рідкий кисломолочний сир просто не годиться – потрібно багато борошна і сирники в кращому разі перетворяться на оладки.

Знежирений кисломолочний сир буде позбавлений свого вершкового смаку, а ще доведеться додати багато цукру, що також не йде на користь.

Тому краще вибирати продукт жирністю 5-9% і в міру вологий.

Смакота! Як засолити сало, щоб шкірка вийшла м’яка і легко відкушувалась

понеділок, 2 червень 2025, 12:08

Кажуть, що пересолити сало просто неможливо – воно просто не бере зайву сіль, але зробити так, щоб шкірка легко відкушувалась, під силу не кожному. Трапляється, що дуже гарне сало з прошарком виходить жорстким, як підошва, а шкірка тягнеться, наче вона...

Є секрет! Що додати в олію, щоб смажена риба вийшла смачнішою

понеділок, 2 червень 2025, 11:07

Зазвичай господині навіть не замислюються над тим, на чому краще приготувати смажену рибу. Для приготування смажених рибних страв зазвичай використовується соняшникова олія. Але не завадить одна добавка, за рахунок якої обсмажена риба набуде набагато ц...