Шеф-кухарі розповіли секрет пельменів, які не розвалюються

Наліпити пельмені — то треба мати натхнення та терпіння. А ще трохи вміння. Тісто для пельменів досить ніжне. При готуванні воно часто розривається. Начинка плаває потім окремо від тіста. Що потрібно зробити, щоб цього уникнути?

Подробиці

Рекомендується в тісто додавати льодяну воду. Чим вона холодніша, тим краще. Тісто від цього стане еластичнішим, а ще покращиться його консистенція. Воно буде краще розкочуватися. Цей кулінарний трюк допоможе уникнути проблеми пельменів, які розвалюються.

Для приготування тіста потрібні такі продукти:

  • льодяна вода — 200 мл;
  • борошно — 2 скл.;
  • олія — 2 ст.л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • сіль — дрібка;
  • цукор — дрібка.

Як приготувати

В дуже льодяну воду потрібно додати борошно, олію, яйця, сіль та цукор. Ретельно вимішайте всі інгредієнти, щоб тісто стало однорідним.

Рецепт надзвичайно простий. Якщо ви не дуже впевнені, що вода холодна, налийте в миску та покладіть в неї лід. А можна заздалегідь охолодити в холодильнику. Залишається тепер зробити начинку та наліпити улюблені пельмені.

Є секрет! Чим досвідчені господині замінюють оцет при приготуванні борщу

понеділок, 8 липень 2024, 13:12

Для того щоб приготувати чудовий класичний борщ, необхідно додати кислі продукти, які нададуть характерного відтінку смаку, передають Патріоти України. Також важливо зберегти яскравий червоний його колір. Багато хто додає до борщу ложку столового оцту....

Ви будете вражені! Цю частину курки взагалі краще не вживати - хоча вона й смакує, але отруйна

понеділок, 8 липень 2024, 11:59

Кухарі поділилися, яка часника найотруйніша в курці, і закликали людей відмовитися від її вживання. Її багато хто їсти з задоволенням, але вона негативно позначиться як на фігурі, так і на вашому здоров'ї, передають Патріоти України. Наприклад, кажуть ...