Шеф-кухарі розповіли секрет пельменів, які не розвалюються

Наліпити пельмені — то треба мати натхнення та терпіння. А ще трохи вміння. Тісто для пельменів досить ніжне. При готуванні воно часто розривається. Начинка плаває потім окремо від тіста. Що потрібно зробити, щоб цього уникнути?

Подробиці

Рекомендується в тісто додавати льодяну воду. Чим вона холодніша, тим краще. Тісто від цього стане еластичнішим, а ще покращиться його консистенція. Воно буде краще розкочуватися. Цей кулінарний трюк допоможе уникнути проблеми пельменів, які розвалюються.

Для приготування тіста потрібні такі продукти:

  • льодяна вода — 200 мл;
  • борошно — 2 скл.;
  • олія — 2 ст.л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • сіль — дрібка;
  • цукор — дрібка.

Як приготувати

В дуже льодяну воду потрібно додати борошно, олію, яйця, сіль та цукор. Ретельно вимішайте всі інгредієнти, щоб тісто стало однорідним.

Рецепт надзвичайно простий. Якщо ви не дуже впевнені, що вода холодна, налийте в миску та покладіть в неї лід. А можна заздалегідь охолодити в холодильнику. Залишається тепер зробити начинку та наліпити улюблені пельмені.

Господиням на замітку! В який момент потрібно солити бульйон

вівторок, 4 березень 2025, 6:07

Солити бульйон зазвичай рекомендують після того, як ви зняли його з вогню, коли основні інгредієнти вже віддали свій смак і аромат. Якщо солити бульйон під час варіння, сіль може сильно впливати на текстуру продуктів, таких як м'ясо або овочі, і навіть...

Це того варте! Що буде, якщо відмовитися від газованої води

вівторок, 4 березень 2025, 5:40

Відмова від газованої води може мати кілька позитивних ефектів на здоров'я, оскільки газовані напої часто містять багато цукру, кислоти та штучних добавок. Ось що може статися, якщо ви відмовитесь від газованої води, передають Патріоти України. Газован...