Шоколадний фондан: Рецепт смачного десерту, який вдасться кожному (відео)

Що може бути смачніше за ніжний десерт, з якого витікає гарячий шоколад. Для приготування цієї страви важливо брати чорний шоколад з високим вмістом какао, оскільки загусники, яких багато в молочному аналогу, не дозволяють йому рівномірно розплавитися на водяній бані, радять Патріоти України.

Окрім того, начинка із фондану після випікання має витікати. Якщо ж у шоколаді міститься надто багато летицину — цього ефекту ви не отримаєте. І ще одне важливе уточнення — не присипайте форми борошном, бо тоді десерт вийде з білим нальотом.

Інгредієнти:

  • чорний шоколад – 1,5 плитки;
  • вершкове масло — 120 г;
  • яйця - 4 шт;
  • пшеничне борошно - 2 ст. л.;
  • цукор - 3 ст. л. (без гірки);
  • какао — 1 ст. л.

Приготування:

Почати потрібно з топлення шоколаду та вершкового масла на водяній бані. Слідкуйте за тим, щоб у суміш не потрапила вода. В іншому випадку шоколад згорнеться та зіпсується.

Поки суміш вистигає до 30°С, збийте яйця з цукром до повного його розчинення і влийте в охололий шоколад. Всипте борошно і добре перемішайте. Форми для випікання змастіть вершковим маслом, притрусіть какао-порошком і заповніть їх на 2/3 тістом. Поставте до розігрітої на 180°C духовки на 10 хвилин.

Все дуже просто! Як визначити свіжість курячих яєць

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:07

Ціна на яйця росте, а тому варто ретельно їх обирати, щоб придбати якісні та свіжі продукти, а не кота в лотку передають Патріоти України. Свіжі яйця не повинні мати блиск, виробники не змащують їх олійками. Якщо ви бачите, що яйця блищать, то це пряма...

Лише спробуйте! Чим заправити салат замість класичної олії чи майонезу

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:07

Раніше був стереотип, що всі смачні салати мають бути з майонезом. Натомість більш простий та корисний варіант з олією. Але й багато варіантів заправок, які зроблять салат ароматним, смачним. Готується швидко і продукти знайти легко, передають Патріоти...