Шоколадний торт на День закоханих: Рецепт від відомої кулінарки, за котрим полюють всі, хто спробував

Популярний фуд-блогер Людмила Борщ запропонувала своїм передплатникам розпочати підготовку до святкування Дня закоханих, який, як відомо, відзначається 14 лютого, зазначають Патріоти України.

При цьому абсолютно не обов'язково чекати середини місяця — невелике «тренування» можна влаштувати прямо зараз або завтра вранці, запропонувавши цей солодкий десерт до чаю.

«Для нашої родини це найсмачніший варіант шоколадного тортика. Та й усі, хто пробував у мене його за чаєм, завжди обов'язково просили дати рецепт. І ось я вирішила поділитися рецептом з Вами, сподіваюся Вам він теж сподобається. Торт дуже легко готується із простих продуктів, а виходить дуже смачний. Я готова пекти його щодня» , — каже Людмила.

Для того, щоб його приготувати, потрібні звичайні продукти. Єдиною «дорогою» складовою є коньяк, який додається в просочення.

А перемазуються шоколадні коржі вершковим кремом, приготованим на основі вершкового масла та згущеного молока.

Для приготування коржів потрібні:

  • борошно 300 г
  • чахар 200 г
  • розпушувач 2 чайні ложки
  • яйця 2 шт.
  • какао 50 г.
  • кефір 250мл.
  • ванільний цукор 10 г.
  • сіль.

Для крему вершкове масло (200 г) поєднується з банкою згущеного молока, туди ж додаються горіхи (50 г) і чорнослив (100 г).

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...