Шоколадний торт на День закоханих: Рецепт від відомої кулінарки, за котрим полюють всі, хто спробував

Популярний фуд-блогер Людмила Борщ запропонувала своїм передплатникам розпочати підготовку до святкування Дня закоханих, який, як відомо, відзначається 14 лютого, зазначають Патріоти України.

При цьому абсолютно не обов'язково чекати середини місяця — невелике «тренування» можна влаштувати прямо зараз або завтра вранці, запропонувавши цей солодкий десерт до чаю.

«Для нашої родини це найсмачніший варіант шоколадного тортика. Та й усі, хто пробував у мене його за чаєм, завжди обов'язково просили дати рецепт. І ось я вирішила поділитися рецептом з Вами, сподіваюся Вам він теж сподобається. Торт дуже легко готується із простих продуктів, а виходить дуже смачний. Я готова пекти його щодня» , — каже Людмила.

Для того, щоб його приготувати, потрібні звичайні продукти. Єдиною «дорогою» складовою є коньяк, який додається в просочення.

А перемазуються шоколадні коржі вершковим кремом, приготованим на основі вершкового масла та згущеного молока.

Для приготування коржів потрібні:

  • борошно 300 г
  • чахар 200 г
  • розпушувач 2 чайні ложки
  • яйця 2 шт.
  • какао 50 г.
  • кефір 250мл.
  • ванільний цукор 10 г.
  • сіль.

Для крему вершкове масло (200 г) поєднується з банкою згущеного молока, туди ж додаються горіхи (50 г) і чорнослив (100 г).

Не всі про це знають! Як правильно промивати рис, щоб гарнір вийшов розсипчастим

четвер, 24 квітень 2025, 18:13

Рис без попередньої підготовки варити не рекомендується, інакше якість гарніру залишатиме бажати кращого. Через надлишок крохмалю висока ймовірність того, що крупинки злипатимуться, й страва виглядатиме не дуже апетитно, передають Патріоти України. Вар...

Корисна хитрість: Навіщо при смаженні цибулі досвідчені господині додають щіпку цукру

четвер, 24 квітень 2025, 17:12

Смаження цибулі є простим та звичним процесом, який ми повторюємо практично щодня. Адже обсмажений овоч є незамінним компонентом більшості популярних страв, передають Патріоти України. З цибулею багато продуктів стають смачнішими. Адже набагато цікавіш...