Шпроти по-домашньому - за смаком виходять нічим не гірше, ніж магазинні

Скажемо відразу, за смаком виходить ну ні краплі не гірше від магазинних шпрот, передають Патріоти України.

Для приготування Вам буде потрібно:

  • 1 кг риби (кілька, мойва);

Для заливки на 1 кг риби:

  • 2 жмені цибулиння (вона дає і колір і підкопчений смак. І зауважте, без будь-якого копчення, рідкого диму і канцерогенів!);
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 склянка дуже міцної чайної заварки;
  • неповна склянка рослинного масла;
  • 7 лаврових листків, кілька горошин чорного перцю.

Процес приготування

Рибку необхідно почистити і промити, прибрати хвостові плавники, голови і нутрощі. Викласти тушки рядами в високостінну сковороду. Проклали ряд, слідом викладаємо другий. І так далі. Всі складові заливки змішуємо, і виливаємо на нашу рибку. Не бійтеся щодо цибулиння, воно легко забирається після приготування.

А тепер гасити. Гасити рибку потрібно на повільному вогні під закритою кришкою близько півтори години. За цей час всі кісточки разм’ягчатся, вона просочиться ароматом і смаком заливки, придбає золотистий колір і аромат.

Рибку зняти з вогню, остудити. Лушпиння прибрати можна або відразу, або трішки пізніше. Консерви перекласти в банку, зберігати в холодильнику. Ну, а як їх використати, просто коли їмо з хлібом, або використовуючи в якості компонента бутербродів, вирішувати Вам. Смачного!

Секрет досвідчених господинь! Що робити, щоб котлети не розвалилися

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:12

Всі ми полюбляємо пишні і соковиті котлети, передають Патріоти України. Однак не завжди вдається досягти того, щоб фарш не розвалювався прямо на сковорідці. Щоб цього уникнути, варто запам’ятати 5 простих лайфхаків, якими користуються досвідчені кулін...

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....