Шпроти по-домашньому - за смаком виходять нічим не гірше, ніж магазинні

Скажемо відразу, за смаком виходить ну ні краплі не гірше від магазинних шпрот, передають Патріоти України.

Для приготування Вам буде потрібно:

  • 1 кг риби (кілька, мойва);

Для заливки на 1 кг риби:

  • 2 жмені цибулиння (вона дає і колір і підкопчений смак. І зауважте, без будь-якого копчення, рідкого диму і канцерогенів!);
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 склянка дуже міцної чайної заварки;
  • неповна склянка рослинного масла;
  • 7 лаврових листків, кілька горошин чорного перцю.

Процес приготування

Рибку необхідно почистити і промити, прибрати хвостові плавники, голови і нутрощі. Викласти тушки рядами в високостінну сковороду. Проклали ряд, слідом викладаємо другий. І так далі. Всі складові заливки змішуємо, і виливаємо на нашу рибку. Не бійтеся щодо цибулиння, воно легко забирається після приготування.

А тепер гасити. Гасити рибку потрібно на повільному вогні під закритою кришкою близько півтори години. За цей час всі кісточки разм’ягчатся, вона просочиться ароматом і смаком заливки, придбає золотистий колір і аромат.

Рибку зняти з вогню, остудити. Лушпиння прибрати можна або відразу, або трішки пізніше. Консерви перекласти в банку, зберігати в холодильнику. Ну, а як їх використати, просто коли їмо з хлібом, або використовуючи в якості компонента бутербродів, вирішувати Вам. Смачного!

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...