"Шуба" стане ще смачнішою! Ось що варто додати до салату

Салат "Шуба" – один з найбюджетніших і найсмачніших домашніх салатів, який готується з корисних запечених овочів, а також з оселедцем, цибулею та майонезом, передають Патріоти України.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної, ситної "Шуби" з вареними яйцями, синьою цибулею.

Інгредієнти:

  • Цибуля синя – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Окріп – 70 мл
  • Оселедець – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Буряк – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 350 г

Спосіб приготування:

1. Всі овочі запікайте у духовці при 200 градусах у фользі приблизно 40-50 хвилин. Після цього очистьте і натріть.

2. Цибулю дрібно наріжте, додайте цукор, оцет і заливаємо окропом. Залиште на 10 хвилин.

3. Поріжте кубиком оселедець.

4. Зберіть салат шарами: викладаємо першим шаром нарізаний оселедець далі трохи олії, цибулю, натерту на велику тертку картоплю, підсолюємо, майонез, білки, майонез, морква, сіль, майонез і останній шар буряків і майонез. Прикрашаємо зверху салат жовтками!

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...