
Хамса - надзвичайно популярна риба в кримськотатарській кухні. Готувати таку рибку швидко, а коштує вона небагато. Патріоти України пропонують вам приготувати смачну хамсу-тава - страву, схожу на сонце, яка обов'язково прийдеться вам до смаку.
Унікальним рецептом поділилася голова Центру прикладної антропології, дослідниця культури кримськотатарського народу Ольга Соболева, пише Їzhakultura. За словами експертки, для кримськотатарської кулінарної традиції смаження хамси вирізняла специфічна технологія, яка забезпечує ергономічність приготування цієї страви та її красу.

Хамсу чистимо, виймаємо нутрощі. Солимо та перчимо рибу.
Розігріваємо сковорідку, вливаємо трохи рослинної олії. Рибу обкачуємо в борошні. Викладаємо рибу на сковорідку колом, наприклад, хвостами до бортів сковорідки.
Перевертаємо це "рибне коло" так: накриваємо сковорідку великою тарілкою, перевертаємо і на сковорідку з тарілки рибу викладаємо вже іншим боком.
Приправляємо свіжою цибулею, лимоном та зеленню.
Наша сонячна хамса-тава готова до вживання!
Чай традиційно вважають одним із найкорисніших напоїв, який підтримує здоров’я та добре доповнює щоденний раціон. Та попри загальні переваги, не всі чайні напої однаково безпечні для організму, передають Патріоти України. Деякі з них можуть приховувати...
Гречка залишається одним із найкорисніших продуктів у раціоні, і фахівці підтверджують: регулярне її вживання здатне помітно змінити роботу організму. Завдяки високому вмісту білка, клітковини, мінералів та антиоксидантів вона позитивно впливає на обмі...