Швидка, дешева, смачна і дуже красива страва: Рецепт смаженої хамси по-кримськотатарськи

Хамса - надзвичайно популярна риба в кримськотатарській кухні. Готувати таку рибку швидко, а коштує вона небагато. Патріоти України пропонують вам приготувати смачну хамсу-тава - страву, схожу на сонце, яка обов'язково прийдеться вам до смаку.

Унікальним рецептом поділилася голова Центру прикладної антропології, дослідниця культури кримськотатарського народу Ольга Соболева, пише Їzhakultura. За словами експертки, для кримськотатарської кулінарної традиції смаження хамси вирізняла специфічна технологія, яка забезпечує ергономічність приготування цієї страви та її красу.

Інгредієнти:

  • хамса - 300 г,
  • борошно - 50 г,
  • сіль, чорний перець за смаком
  • олія - 70 мл,
  • лимон - половинка,
  • цибуля - половинка.

Приготування хамса-тава

Хамсу чистимо, виймаємо нутрощі. Солимо та перчимо рибу.

Розігріваємо сковорідку, вливаємо трохи рослинної олії. Рибу обкачуємо в борошні. Викладаємо рибу на сковорідку колом, наприклад, хвостами до бортів сковорідки.

Перевертаємо це "рибне коло" так: накриваємо сковорідку великою тарілкою, перевертаємо і на сковорідку з тарілки рибу викладаємо вже іншим боком.

Приправляємо свіжою цибулею, лимоном та зеленню.

Наша сонячна хамса-тава готова до вживання!

Це може здивувати! Вчені знайшли у раціоні людей "союзника" бактерій, який послаблює ефективність антибіотиків

субота, 13 вересень 2025, 9:48

Кофеїн може змінювати реакцію бактерій на антибіотики та послаблювати їхню дію. Про це йдеться у новому дослідженні німецьких вчених, результати якого опублікували у науковому журналі PLOS Biology, пише Science Dialy, передають Патріоти України. Команд...

Осінній хіт: Ніжний гарбузовий чізкейк, який тане в роті

субота, 13 вересень 2025, 8:16

Осінь - час кулінарних експериментів, і головним інгредієнтом стає гарбуз, передають Патріоти України. .Його солодкуватий смак і яскравий аромат ідеально пасують не лише до крем-супів, а й до десертів. Один із найсмачніших варіантів — гарбузовий чізкей...