Швидка піца на сковороді за 15 хвилин

Піца є досить універсальною стравою, яку легко можна приготувати в домашніх умовах. Змінюючи інгредієнти в начинці, склад тіста, замінюючи соуси – можна щоразу отримувати страву з різними смаковими характеристиками. Сьогодні пропонуємо приготувати швидку піцу на сковороді, тісто для якої готується на кефірі. Така піца прийде на допомогу через відсутність чи нестачу вільного часу, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Борошно – 8 ст.л
  • Кефір 3.2% – 200 мл
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.

Начинка:

Ковбаса будь-яка – 100 г
Маслини – 8-10 шт.
Мариновані огірки – 3 шт.
Сир – 80 г

Спочатку необхідно підготувати тісто. Для того кефір трохи підігріти в мікрохвильовій печі і перелити в глибоку миску. Вбити туди ж яйця, додати майонез та борошно. Все добре перемішати за допомогою вінчика. Для начинки довільно нарізати ковбасу, огірки та маслини. Сир натерти на тертці.

Для приготування потрібна сковорода великого діаметру. Якщо такої немає – то варто розділити тісто і начинку на 2 частини. Інакше шар тіста вийде надто товстим, і воно не пропечеться.

Дно сковороди збризнути олією, перелити в неї тісто і розрівняти його ложкою. Викласти всю начинку та посипати зверху сиром. Сковороду накрити кришкою і поставити на вогонь менше середнього. Готувати піцу на сковороді близько 15 хвилин. Перед подачею дати їй трохи охолонути і потім витягати з сковороди. Смачного!

Як зварити рис, пшоно чи перлову крупу вдвічі швидше

п’ятниця, 9 травень 2025, 18:04

Крупи обов’язково мають бути у раціоні харчування. Вони багаті на складні вуглеводи та в цілому мають позитивний вплив на самопочуття та здоров’я, передають Патріоти України. Ідеальна норма, коли 40% раціону складають саме крупи. Якщо ви думаєте, що їх...

Як розм’якшити тверде м’ясо, щоб тануло в роті

п’ятниця, 9 травень 2025, 17:03

Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...