Пиріг вдається вологий, розсипчастий, м’який та з неймовірним шоколадно-апельсиновим смаком, ділиться кулінарка Тетяна Петришина. Також смачно готувати цю випічку з підсушеними горіхами, можна дати будь-які ягоди, яблука.
Інгредієнти на форму 20 см:
Склянка виміру — 250 млГлазур:
- Манка -1 склянка
- Цукор — 1 склянка
- Вода — 1 склянка (можна молоко)
- Борошно — 1 склянка (150)
- Какао -3 ст.л. (30 г)
- Рослинна олія — 0,5 склянки (або 90−100 мл)
- Розпушувач -10 г
- Ванільний цукор -10 г
- Цедра — ½ апельсина
- Щіпка солі
- Какао -2 ст.л.
- Цукор-3 ст.л.
- Молоко -100 г
- Крохмаль -1 ч.л. (можна без)
- Олія -1 ст.л. (або масло)
Приготування:
Манку з цукром залити водою, залишити на 30 хв для набухання манки. Влити олію, додати просіяне какао, ванільний цукор, сіль, цедру, розмішати до однорідності, додати просіяне борошно з розпушувачем, розмішати до однорідності.
Вилити у форму, застелену пергаментом, розрівняти. Випікати в розігрітій до 180С духовці, 40 -45 хв, режим верх/низ, до сухої шпажки.
Через 30 хв можна відкрити духовку та обережно перевірити готовність. Через 30 хв прикривати пергаментом/фольгою, щоб верх не був сухий.
Верх та боки вже охолодженого кексу змастити сливовим або абрикосовим варенням, залишити на 10−15 хв. Залити глазур’ю.
Глазур:
Цукор змішати з какао, крохмалем, влити молоко, розмішати, варити до загустіння, додати олію/масло. Ще теплою глазур’ю залити кекс.
Вареники чи пельмені можна зіпсувати, якщо забути про начинку або замісити невдале тісто. Як приготувати універсальне для солодких та солоних начинок тісто, ми готові поділитися, бо не просто “десь прочитали”, а спробували, передають Патріоти України. ...
Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва. Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ...