Швидкі малосольні огірочки "в дорогу" - практична та дуже смачна закуска

Не секрет, що влітку в дорозі звичайні огірки стають м'якими, в'ялими і не дуже смачними. На відміну від них, малосольним це не загрожує. Крім того, у дорозі можна потішити душу солоною закускою.

Для приготування довгі плоди ріжуть шматочками по 10 см, а менші варіанти — просто вздовж навпіл. Нарізані огірки солять за смаком, але більше, ніж зазвичай до столу.

Часник нарізають часточками. До огірків додають кілька парасольок кропу. Переважно ті, у яких вже сформувалося насіння. Так страва вийде ще ароматнішою. Додатково беруть листочок хрону.

Солоні огірочки складають у лоток, додають спеції, 5 зубчиків часнику, дві-три парасольки кропу, пів листа хрону.

Жодну рідину заливати не треба. Огірки самі дадуть сік. А малосольними вони стануть приблизно за два дні. Тому, якщо дорога довга, це ідеальний варіант закуски «в дорогу».

Щоб не розізлити Вогняного Коня! Ось що не можна ставити на новорічний стіл

неділя, 21 грудень 2025, 13:10

Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...

Варто знати! Скільки може зберігатись кутя і чи можна її викидати

неділя, 21 грудень 2025, 12:30

Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...