Швидко, але дуже смачно: Лінивий рецепт шоколадно-ванільного сметанника

Сметанник — досить популярний пиріг/торт у домашній українській кухні. Але часу чи бажання на його повноцінне приготування часто не вистачає. Тому Патріоти України пропонують вам рецепт пирога-зебри з тих же інгредієнтів, але в спрощеному варіанті.

Рецепт сметанника

Інгредієнти:

Сметана — 1 склянка

Пшеничне борошно — 1 склянка

Сода — ½ ч.л.

Оцет — ⅓ ч.л.

Цукрова пудра — 1 склянка

Куряче яйце — 3 штуки

Вершкове масло — 1 ст.л.

Какао-порошок — 2,5 ст.л.

Для крему (за бажанням):

Сметана 30% жирності — 200 г

Цукор — 100 г

Ванільний цукор — ⅓ упаковки

Приготування:

Збиваємо разом яйця, цукрову пудру і розм’якшене масло до однорідності близько 7−8 хвилин. Наприкінці додаємо сметану й погашену оцтом соду.

Змішуємо все з просіяним борошном.

Ділимо тісто на дві рівні частини, до однієї з них додаємо какао та розмішуємо.

Першим у форму для випікання викладаємо біле тісто. Зверху виливаємо темне тісто і ложкою крізь усе тісто робимо розводи.

Випікаємо пиріг одну годину за температури 170 °C.

Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою та подавати теплим. Або ж почекати, поки пиріг охолоне, приготувати до нього сметанний крем і подавати пиріг холодним.

Щоб приготувати крем, просто збиваємо до пишності сметану зі звичайним і ванільним цукром. Смачного!

Джерело: НВ

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...