Швидко, але дуже смачно: Лінивий рецепт шоколадно-ванільного сметанника

Сметанник — досить популярний пиріг/торт у домашній українській кухні. Але часу чи бажання на його повноцінне приготування часто не вистачає. Тому Патріоти України пропонують вам рецепт пирога-зебри з тих же інгредієнтів, але в спрощеному варіанті.

Рецепт сметанника

Інгредієнти:

Сметана — 1 склянка

Пшеничне борошно — 1 склянка

Сода — ½ ч.л.

Оцет — ⅓ ч.л.

Цукрова пудра — 1 склянка

Куряче яйце — 3 штуки

Вершкове масло — 1 ст.л.

Какао-порошок — 2,5 ст.л.

Для крему (за бажанням):

Сметана 30% жирності — 200 г

Цукор — 100 г

Ванільний цукор — ⅓ упаковки

Приготування:

Збиваємо разом яйця, цукрову пудру і розм’якшене масло до однорідності близько 7−8 хвилин. Наприкінці додаємо сметану й погашену оцтом соду.

Змішуємо все з просіяним борошном.

Ділимо тісто на дві рівні частини, до однієї з них додаємо какао та розмішуємо.

Першим у форму для випікання викладаємо біле тісто. Зверху виливаємо темне тісто і ложкою крізь усе тісто робимо розводи.

Випікаємо пиріг одну годину за температури 170 °C.

Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою та подавати теплим. Або ж почекати, поки пиріг охолоне, приготувати до нього сметанний крем і подавати пиріг холодним.

Щоб приготувати крем, просто збиваємо до пишності сметану зі звичайним і ванільним цукром. Смачного!

Джерело: НВ

Як зробити, щоб відкрите молоко не скиснуло навіть через 10 днів

п’ятниця, 31 січень 2025, 10:14

Ця хитрість збільшить термін зберігання і магазинного, і фермерського молока терміном до 10 днів, передають Патріоти України. Фермери вигадали нескладний трюк, який у них перейняли кондитери та економні господині. Сире молоко 48 годин не втрачає смаку ...

Секрет господинь! Що можна додати у фарш, щоб було вдічі більше котлет

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:14

Ні в якому разі не думайте, що котлетам треба лише м’ясо і що, чим більше фаршу, тим краще. Додаткові інгредієнти не зроблять вашу страву більш дешевою на смак і тим більш менш смачною, передають Патріоти України. Досвідчені господині радять додавати д...