Швидко, але дуже смачно: Лінивий рецепт шоколадно-ванільного сметанника

Сметанник — досить популярний пиріг/торт у домашній українській кухні. Але часу чи бажання на його повноцінне приготування часто не вистачає. Тому Патріоти України пропонують вам рецепт пирога-зебри з тих же інгредієнтів, але в спрощеному варіанті.

Рецепт сметанника

Інгредієнти:

Сметана — 1 склянка

Пшеничне борошно — 1 склянка

Сода — ½ ч.л.

Оцет — ⅓ ч.л.

Цукрова пудра — 1 склянка

Куряче яйце — 3 штуки

Вершкове масло — 1 ст.л.

Какао-порошок — 2,5 ст.л.

Для крему (за бажанням):

Сметана 30% жирності — 200 г

Цукор — 100 г

Ванільний цукор — ⅓ упаковки

Приготування:

Збиваємо разом яйця, цукрову пудру і розм’якшене масло до однорідності близько 7−8 хвилин. Наприкінці додаємо сметану й погашену оцтом соду.

Змішуємо все з просіяним борошном.

Ділимо тісто на дві рівні частини, до однієї з них додаємо какао та розмішуємо.

Першим у форму для випікання викладаємо біле тісто. Зверху виливаємо темне тісто і ложкою крізь усе тісто робимо розводи.

Випікаємо пиріг одну годину за температури 170 °C.

Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою та подавати теплим. Або ж почекати, поки пиріг охолоне, приготувати до нього сметанний крем і подавати пиріг холодним.

Щоб приготувати крем, просто збиваємо до пишності сметану зі звичайним і ванільним цукром. Смачного!

Джерело: НВ

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...