Рецепт сметанника
Інгредієнти:
Сметана — 1 склянка
Пшеничне борошно — 1 склянка
Сода — ½ ч.л.
Оцет — ⅓ ч.л.
Цукрова пудра — 1 склянка
Куряче яйце — 3 штуки
Вершкове масло — 1 ст.л.
Какао-порошок — 2,5 ст.л.
Для крему (за бажанням):
Сметана 30% жирності — 200 г
Цукор — 100 г
Ванільний цукор — ⅓ упаковки
Приготування:
Збиваємо разом яйця, цукрову пудру і розм’якшене масло до однорідності близько 7−8 хвилин. Наприкінці додаємо сметану й погашену оцтом соду.
Змішуємо все з просіяним борошном.
Ділимо тісто на дві рівні частини, до однієї з них додаємо какао та розмішуємо.
Першим у форму для випікання викладаємо біле тісто. Зверху виливаємо темне тісто і ложкою крізь усе тісто робимо розводи.
Випікаємо пиріг одну годину за температури 170 °C.
Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою та подавати теплим. Або ж почекати, поки пиріг охолоне, приготувати до нього сметанний крем і подавати пиріг холодним.
Щоб приготувати крем, просто збиваємо до пишності сметану зі звичайним і ванільним цукром. Смачного!
Ця хитрість збільшить термін зберігання і магазинного, і фермерського молока терміном до 10 днів, передають Патріоти України. Фермери вигадали нескладний трюк, який у них перейняли кондитери та економні господині. Сире молоко 48 годин не втрачає смаку ...
Ні в якому разі не думайте, що котлетам треба лише м’ясо і що, чим більше фаршу, тим краще. Додаткові інгредієнти не зроблять вашу страву більш дешевою на смак і тим більш менш смачною, передають Патріоти України. Досвідчені господині радять додавати д...