Швидко і без випікання: Рецепт торта із журавлиною та білим шоколадом

Торт, у якому поєднуються білий шоколад, маскарпоне та журавлина стане "родзинкою" та бажаним моментом будь-якого застілля, зазначають Патріоти України.

Рецепт торта із журавлиною та білим шоколадом

Час: 2 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 200 грам пісочного або вівсяного печива;
  • 80 грам вершкового масла;
  • 200 грам свіжої журавлини + для прикраси
  • 50 грам цукру.

Крем:

  • 125 мілілітрів вершків 30% або 18%;
  • 200 грам білого шоколаду;
  • 250 грам маскарпоне;

Прикраса:

  • гілочки, журавлина в цукрі, готові прикраси.

Приготування:

  1. Печиво ретельно перемішати міксером або подрібнювачем з додаванням розтопленого вершкового масла.
  2. Викласти масу в металеву форму для (бажано зі знімним дном) діаметром приблизно 23 сантиметри, щільно притиснути до дна та бортів. Випікайте приблизно 8 – 10 хвилин при 180 градусах, а потім охолодіть (випікання можна пропустити, якщо у вас немає духовки, а замість цього поставити тісто в холодильник).
  3. Помістіть журавлину в каструлю разом з цукром. Готуйте близько 10 – 15 хвилин без кришки, поки фрукт не розпадеться і не загусне. Тим часом час від часу помішуйте і збризкуйте водою, якщо журавлина прилипає до дна.
  4. Закип’ятіть вершки, відставте з вогню, додайте поламаний кубиками шоколад і перемішайте до повного розчинення. Дайте повністю охолонути (наприклад, в каструлі з холодною водою).
  5. Збивайте маскарпоне близько хвилини електричним міксером, поки воно не збільшиться в об’ємі. Додайте їх до охолодженого шоколаду в 3 прийоми, щоразу ненадовго перемішуйте, поки інгредієнти не з’єднаються.
  6. Викладіть на тісто журавлину, а зверху крем і поставте в холодильник приблизно на 2 години.
Джерело: 24 канал

Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

вівторок, 23 квітень 2024, 9:14

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України. Ось тільки варто задуматись, що к...

Не робіть так! П’ять поширених помилок, які можуть зробити несмачним олів’є

вівторок, 23 квітень 2024, 8:13

Салат олів’є - страва, яка часто з’являється на святковому столі. Навіть якщо багато хто вважає його уже давно непопулярним, тривіальним та некорисним через майонез, яким він заправляється. Цю страву так полюбляли готувати на застілля наші мами та бабу...