Вишню в Україні вирощують вже тисячу років, а завдяки культовому Шевченковому "Садок вишневий коло хати" вона стала однією з улюблених національних рослин. При цьому доволі швидко люди збагнули, що ягоди – знахідка для кулінарної творчості, вважають Патріоти України. А проваривши їх з цукром, отримуєш чудовий десерт із насиченим смаком. Втім, калорійність таких ласощів часто зупиняє навіть їхніх найвідданіших шанувальників…
Український шеф-кухар, власник ресторану у столиці, зірка "МайстерШефу", реформатор шкільного харчування Євген Клопотенко опублікував на власному сайті рецепт вишневого варення з ароматом кориці. І це непогане рішення для любителів солодких десертів та тих, хто слідкує за фігурою.
Depo.ua пропонує спробувати приготувати швидкий смаколик за порадами відомого кухаря.
1. Вишню перебираємо, миємо і очищуємо від кісточок. Це можна зробити спеціальним апаратом, шпилькою або звичайним олівцем.
2. Висипаємо вишні у каструлю з товстим дном і засипаємо цукром, доки не виділиться сік.
3. Кладемо всередину палички кориці і ставимо на середній вогонь.
4. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 10.
5. Коли варення охолоне, витягаємо палички кориці і розкладаємо варення по стерилізованих банках.
6. Закручуємо кришками і ставимо банки у прохолодне і темне місце.
Смачного!
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...