Швидко і мінімум цукру: Вишневе варення з корицею від шеф-кухаря

Цей рецепт вишневого варення з ароматом кориці - непогане рішення для любителів солодких десертів та тих, хто слідкує за фігурою.

Вишневе варення з корицею рецепт. Фото: klopotenko.comВишню в Україні вирощують вже тисячу років, а завдяки культовому Шевченковому "Садок вишневий коло хати" вона стала однією з улюблених національних рослин. При цьому доволі швидко люди збагнули, що ягоди – знахідка для кулінарної творчості, вважають Патріоти України. А проваривши їх з цукром, отримуєш чудовий десерт із насиченим смаком. Втім, калорійність таких ласощів часто зупиняє навіть їхніх найвідданіших шанувальників…

Український шеф-кухар, власник ресторану у столиці, зірка "МайстерШефу", реформатор шкільного харчування Євген Клопотенко опублікував на власному сайті рецепт вишневого варення з ароматом кориці. І це непогане рішення для любителів солодких десертів та тих, хто слідкує за фігурою.

Depo.ua пропонує спробувати приготувати швидкий смаколик за порадами відомого кухаря.

Вишневе варення з корицею від Євгена Клопотенка


Інгредієнти:

  • вишня – 1 кілограм
  • цукор – 600 грамів
  • кориця – 2 палички

Приготування:

1. Вишню перебираємо, миємо і очищуємо від кісточок. Це можна зробити спеціальним апаратом, шпилькою або звичайним олівцем.

2. Висипаємо вишні у каструлю з товстим дном і засипаємо цукром, доки не виділиться сік.

3. Кладемо всередину палички кориці і ставимо на середній вогонь.

4. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 10.

5. Коли варення охолоне, витягаємо палички кориці і розкладаємо варення по стерилізованих банках.

6. Закручуємо кришками і ставимо банки у прохолодне і темне місце.

Смачного!

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...