Швидко і мінімум цукру: Вишневе варення з корицею від шеф-кухаря

Цей рецепт вишневого варення з ароматом кориці - непогане рішення для любителів солодких десертів та тих, хто слідкує за фігурою.

Вишневе варення з корицею рецепт. Фото: klopotenko.comВишню в Україні вирощують вже тисячу років, а завдяки культовому Шевченковому "Садок вишневий коло хати" вона стала однією з улюблених національних рослин. При цьому доволі швидко люди збагнули, що ягоди – знахідка для кулінарної творчості, вважають Патріоти України. А проваривши їх з цукром, отримуєш чудовий десерт із насиченим смаком. Втім, калорійність таких ласощів часто зупиняє навіть їхніх найвідданіших шанувальників…

Український шеф-кухар, власник ресторану у столиці, зірка "МайстерШефу", реформатор шкільного харчування Євген Клопотенко опублікував на власному сайті рецепт вишневого варення з ароматом кориці. І це непогане рішення для любителів солодких десертів та тих, хто слідкує за фігурою.

Depo.ua пропонує спробувати приготувати швидкий смаколик за порадами відомого кухаря.

Вишневе варення з корицею від Євгена Клопотенка


Інгредієнти:

  • вишня – 1 кілограм
  • цукор – 600 грамів
  • кориця – 2 палички

Приготування:

1. Вишню перебираємо, миємо і очищуємо від кісточок. Це можна зробити спеціальним апаратом, шпилькою або звичайним олівцем.

2. Висипаємо вишні у каструлю з товстим дном і засипаємо цукром, доки не виділиться сік.

3. Кладемо всередину палички кориці і ставимо на середній вогонь.

4. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 10.

5. Коли варення охолоне, витягаємо палички кориці і розкладаємо варення по стерилізованих банках.

6. Закручуємо кришками і ставимо банки у прохолодне і темне місце.

Смачного!

Це варто знати! ТОП-6 причин, які змусять відмовитись від газованої води

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:56

Газовані напої є основним джерелом доданого цукру в раціоні, що може призвести до різних проблем зі здоров'ям, від зайвого жиру до підвищеного ризику діабету. Якщо ви хочете схуднути та покращити своє здоров'я, найкраще відмовитися від газованих напоїв...

Лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний “шедевр”

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:13

М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими, передають Патріоти України.