Швидко і просто: Рецепт угорського грибного супу із паприкою

На вихідних чимало господинь намагаються експериментувати зі звичним меню. І якщо ви радували близьких українським борщем із яловичиною, приготуйте також грибний суп із паприкою за угорським рецептом, радять Патріоти України.

Інгредієнти: вершкове масло (2 ст. л.), цибуля (1 шт.), свіжі гриби (250 г), подрібнений кріп (2 ч. л.), паприка (1 ст. л.), соєвий соус (1 ст. л.), петрушка (0,25 склянки), сіль, свіжомелений чорний перець.

Приготування:

Зелень петрушки та кропу промиваємо під проточною водою та викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо їх ножем.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і також дрібно ріжемо.

Гриби можна взяти як лісові, так і печериці. Якщо у вас є заморожені гриби – приготувати угорський суп можна з них, попередньо розморозивши. Промиваємо їх у проточній воді, очищаємо і дрібно ріжемо.

Беремо каструлю з товстим дном і розтоплюємо в ній вершкове масло, потім всипаємо дрібно нарізану цибулю і пасеруємо близько 5-7 хвилин. Додаємо гриби та обсмажуємо їх до м'якості.

Потім вливаємо бульйон, соєвий соус, додаємо паприку та кріп. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо близько 15 хвилин. Якщо хочете, щоб суп вийшов густішим, можна додати 1-2 шт. картоплі.

В окремому посуді змішуємо трохи підігріте молоко та борошно, розмішуємо, щоб не було грудочок. Потім вливаємо цю суміш у каструлю із супом. Продовжуємо варити ще близько 15 хвилин.

Додаємо лимонний сік, солимо, перчимо до смаку. Знімаємо з плити, розливаємо в порційні тарілки та додаємо сметану та петрушку.

Джерело: Апостроф

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...