Швидко і смачно: Два найкращих рецепти єврейських пончиків-суфганіет

Напередодні Хануки 2021 розповідаємо, як приготувати суфганіет — пончики, які в Ізраїлі прийнято готувати до єврейського Свята свічок. Найчастіше ці пончики смажать в гарячому маслі, однак є й інший варіант приготування — запікання булочок в духовці. Суфганіет можна приготувати як з начинкою, так і без неї.

Суфганіет зі смаком коньяку (бренді)

ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно для випічки 350 гр
Яйця 2 шт
Кисляк 2 баночки (по 200 гр)
Цукор 6 столових ложок
Сіль 1/4 ч. ложки
Ванільна есенція 1/2 ч. ложки
Коньяк або бренді 1 ложка
Рослинна олія 1 літр
Цукрова пудра для прикраси

ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішайте кисле молоко і яйця. Додайте цукор, сіль, коньяк, ваніль і перемішайте знову. Якщо ви використовуєте звичайну муку, то спершу змішайте її з розпушувачем, а потім додайте в суміш. Ретельно перемішайте. Тісто готове.
  2. Нагрійте літр олії в залізній або чавунній каструлі. Температура фритюру дуже важлива для успішного приготування. Необхідна температура - 180 градусів. Літр олії нагрівається до цієї температури приблизно за 6-7 хвилин на сильному вогні. Після закипання зменшіть вогонь.
  3. Після цього починайте зачерпувати тісто і за допомогою чайної ложки опускати кульки в масло. Будьте обережні! Обсмажуйте пончики по 2-3 хвилини з кожного боку.
  4. Дістаньте готові пончики шумівкою, дайте маслу стекти і викладіть їх на тарілку з паперовою серветкою. Після того як всі пончики будуть готові, перекладіть їх на блюдо і прикрасьте їх цукровою пудрою.

Суфганіет з джемом в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ

Цукор 50 г
Вода 180 мл
Курячі яйця 2 шт
Рослинна рафінована олія 30 мл
Борошно 500 г
Ванільний цукор 10 г
Сіль половина чайної ложки
Джем 100 г
Свіжі дріжджі 25 г

ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішайте дріжджі, цукор і злегка теплу воду. Додайте яйця, масло, ванільний цукор. Поступово всипайте борошно і сіль. Замісіть тісто так, щоб вийшла однорідна маса.
  2. Перекладіть тісто в змащену маслом чашку, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 30 хвилин. Тісто збільшиться вдвічі.
  3. Присипте поверхню борошном, викладіть готове тісто і розділіть його на 12 частин. Сформуйте кульки, викладіть їх на застелене пергаментом деко, накрийте плівкою і залиште тісто на 30-45 хвилин до збільшення вдвічі.
  4. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пончики 15-18 хвилин до рум'яного кольору. Потім охолодіть і начиніть джемом. Посипте цукровою пудрою.


А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...