Швидко і смачно: Два найкращих рецепти єврейських пончиків-суфганіет

Напередодні Хануки 2021 розповідаємо, як приготувати суфганіет — пончики, які в Ізраїлі прийнято готувати до єврейського Свята свічок. Найчастіше ці пончики смажать в гарячому маслі, однак є й інший варіант приготування — запікання булочок в духовці. Суфганіет можна приготувати як з начинкою, так і без неї.

Суфганіет зі смаком коньяку (бренді)

ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно для випічки 350 гр
Яйця 2 шт
Кисляк 2 баночки (по 200 гр)
Цукор 6 столових ложок
Сіль 1/4 ч. ложки
Ванільна есенція 1/2 ч. ложки
Коньяк або бренді 1 ложка
Рослинна олія 1 літр
Цукрова пудра для прикраси

ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішайте кисле молоко і яйця. Додайте цукор, сіль, коньяк, ваніль і перемішайте знову. Якщо ви використовуєте звичайну муку, то спершу змішайте її з розпушувачем, а потім додайте в суміш. Ретельно перемішайте. Тісто готове.
  2. Нагрійте літр олії в залізній або чавунній каструлі. Температура фритюру дуже важлива для успішного приготування. Необхідна температура - 180 градусів. Літр олії нагрівається до цієї температури приблизно за 6-7 хвилин на сильному вогні. Після закипання зменшіть вогонь.
  3. Після цього починайте зачерпувати тісто і за допомогою чайної ложки опускати кульки в масло. Будьте обережні! Обсмажуйте пончики по 2-3 хвилини з кожного боку.
  4. Дістаньте готові пончики шумівкою, дайте маслу стекти і викладіть їх на тарілку з паперовою серветкою. Після того як всі пончики будуть готові, перекладіть їх на блюдо і прикрасьте їх цукровою пудрою.

Суфганіет з джемом в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ

Цукор 50 г
Вода 180 мл
Курячі яйця 2 шт
Рослинна рафінована олія 30 мл
Борошно 500 г
Ванільний цукор 10 г
Сіль половина чайної ложки
Джем 100 г
Свіжі дріжджі 25 г

ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішайте дріжджі, цукор і злегка теплу воду. Додайте яйця, масло, ванільний цукор. Поступово всипайте борошно і сіль. Замісіть тісто так, щоб вийшла однорідна маса.
  2. Перекладіть тісто в змащену маслом чашку, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 30 хвилин. Тісто збільшиться вдвічі.
  3. Присипте поверхню борошном, викладіть готове тісто і розділіть його на 12 частин. Сформуйте кульки, викладіть їх на застелене пергаментом деко, накрийте плівкою і залиште тісто на 30-45 хвилин до збільшення вдвічі.
  4. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пончики 15-18 хвилин до рум'яного кольору. Потім охолодіть і начиніть джемом. Посипте цукровою пудрою.


Не робіть помилок! Чому гречка виходить несмачною

середа, 21 травень 2025, 19:05

Гречка часто з’являється на українських кухнях, адже це смачна, поживна й проста в приготуванні крупа. Проте іноді замість розсипчастої ароматної каші ми отримуємо прісну масу без смаку. Причина в елементарних помилках під час приготування, яких легко ...

Смакота! Коржі замість хліба на сковороді без розпушувача

середа, 21 травень 2025, 18:12

До перших страв ідеально смакують такі коржі, швидко готуються, доки суп чи борщ гріється. Якщо нема часу пекти хліб, то зробіть йому заміну. Рідні чи й гості оцінять, передають Патріоти України. Для приготування беремо:. Кефір кімнатної температури по...