Швидко, недорого і дуже смачно: Рецепт ароматного печива з яблуками і волоськими горіхами

Випічка з яблуками гарна тим, що рецепти актуальні протягом усього року. Процес замішування тіста для печива швидкий і легкий, а в результаті виходять дуже ніжні вироби з горіховим присмаком і ароматом кориці, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 350-400 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г очищених волоських горіхів
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці

Приготування

Очищені яблука натерти на великій тертці, волоські горіхи подрібнити.

Яйця збити в піну, додати цукор і збивати до кремоподібного стану, після чого ввести розм'якшене вершкове масло і продовжувати збивання ще кілька хвилин.

У яєчно-масляну суміш поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем і вимісити до однорідності, після чого додати яблука, корицю і горіхи і акуратно перемішати.

Готове тісто викладати столовою ложкою на застелений пергаментом деко і випікати 15-20 хвилин за 200°С.

На замітку

Яблука використовуйте кисло-солодкі.

Норму закладання цукру міняйте відповідно до свого смаку і в залежності від кислоти яблук.

Крім кориці, для ароматизації тіста використовуйте ванільний цукор, а також лимонну або апельсинову цедру.

У тісто за бажання можна додати мак, родзинки або в'ялену журавлину.

Джерело: ТСН.ua

Старовинний, але дуже смачний десерт: Рецепт українського яблучного печива із заварним кремом від Євгена Клопотенка

п’ятниця, 15 жовтень 2021, 23:15

Кулінарний експерт поділився рецептом незвичайного українського печива з яблуками та заварного крему з ромашкою, передають Патріоти України. «Обожнюю яблука у всіх проявах, тому вирішив поділитися з вами десертом на їх основі. Будемо готувати гамулу — ...

"Це дійсно дуже смачно!": Євген Клопотенко поділився рецептом супу із ковбасою та креветками

п’ятниця, 15 жовтень 2021, 22:15

"В Америці, а саме в штаті Луїзіана, готують один дуже незвичайний суп – гамбо. В ньому поєднують ковбасу та креветки, а подається він з рисом. Рекомендую приготувати його якнайшвидше, бо камон, нашо чекати якогось знаку", - пише відомий кулінар Євген ...