Швидко, просто і максимально смачно! Домашня соковита піца на тонесенькому тісті за 30 хв - рецепт для лінивих

Піца - універсальна страва, яка підійде і на сніданок, і на обід, і на вечерю. А ще нею можна славно перекусити і вона точно ніколи не набридне, передають Патріоти України.

Пропонуємо надзвичайно простий рецепт смачної та соковитої піци на тонкому тісті, приготування якої займе близько 30 хв
Інгредієнти:
Для тіста:
1 яйце
60 мл води
165 г борошна
1 ст. л. оливкової олії
0,5 ч. л. солі
Для начинки:
120 г бекону
50 г печериць
1 помідор
120 г твердого сиру
150 г шинки
1 ч. л. оливкової олії
Для соусу:
60 мл томатної пасти
45 мл води
1 часточка часнику
1 ст. л. оливкової олії
0,5 ч. л. солі
0,5 ч. л. цукру
0,5 ч. л. базиліка
Приготування:
У просіяне борошно вливаємо теплу воду і збите виделкою яйце, додаємо оливкову олію та сіль. Замішуємо м’якеньке еластичне тісто.
Для соусу тоненько нарізаємо часник, обсмажуємо його на розігрітій оливковій олії. Як тільки він набуде золотистого кольору, дістаємо його зі сковорідки і кладемо в ароматну олію томатну пасту. Трохи її підсмажуємо і додаємо запашні спеції.
Тримаємо на вогні приблизно 5 хв, доки суміш не загусне.
Розкачуємо тісто в тонесенький корж і перекладаємо на змащене деко. Формуємо невеличкі бортики і мастимо тісто оливковою олією, а тоді – поливаємо томатним соусом.
Розподіляємо тонко нарізану шинку і бекон, гриби та помідори. Поливаємо ароматним соусом і затираємо сиром.
Запікати потрібно 15-20 хв при 200 градусах у духовці.

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...