Безумовно, як діти, так і дорослі, обожнюють картоплю фрі, але оскільки її готують в тонні олії, користі від неї мало. Щоб мінімізувати використання олії – приготуйте її в духовці.
Картопля фрі, або як її називають ще – французька картопля, відмінний варіант швидкого гарніру. Зазвичай її готують у фритюрі, але щоб зменшити калорійність страви – спробуйте використати духовку.
Картопля фрі в духовці за 20 хвилин – це справжня знахідка. Її можна подавати до м'яса чи риби, або овочевого салату. Спробуйте також її з курячими наґетсами та улюбленим соусом.
Рецепт картоплі фрі в духовці
Час: 20 хвилин
Порції: 2 – 4
Приготування:
Розігрійте духовку до 220 градусів в режимі "конвекція". Підготуйте деко: вкрийте його шаром пергаменту для випікання.
Почистіть та помийте картоплю. Наріжте її грубими скибками, а далі кожну з них брусочками. Промийте водою та просушіть на шарі паперового рушника.
Перекладіть все в миску або пакет, влийте олію, спеції та перемішайте.
Викладіть картоплю на деко та відправте запікатися на 15 хвилин.
Готову картоплю перекладіть на тарілку, за бажанням посоліть. Подавайте з курячими наґетсами, або рибними паличками. Також така картопля чудово підійде до бургерів чи кебабу.
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...