Швидко, смачно, недорого: Святкова закуска з оселедцем, легкий рецепт від професіонала

Така закуска не затримається на столі і не виглядатиме "сиротою казанською" серед більш вишуканих та дорожчих наїдків

закуска, оселедець, тарталетки

Смачні та красиві закуски прикрасять будь-який стіл. Вони з'їдаються першими, тому краще готувати їх побільше. Своїм перевіреним рецептом святкової закуски ділиться відомий кулінарний блогер Христина Азізян. Поєднання буряка та оселедця нагадують смак знаменитого салату, а зелень надає їй цікавого та пікантного присмаку.

Швидка закуска з буряком та оселедцем

Інгредієнти:

  • тарталетки — 6-8 шт;
  • листовий салат;
  • буряк великий відварений або запечений — 2 шт;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • сіль, чорний перець — за смаком;
  • майонез (або сметана) — 1 ст. л;
  • філе оселедця — 200-250 г;
  • червона цибуля — 1 шт;
  • кріп.

Спосіб приготування:

Буряк натерти на дрібній тертці. Додати часник, сіль, перець.

У кожну тарталетку викласти листочки салату. На салатне листя розподілити ложку буряка зі спеціями. Зверху викласти два шматочки філе оселедця, з боків — півкільця цибулі, по центру — кріп.

Якщо ви плануєте приготувати більше закуски, то кількість продуктів збільшуйте відповідно. Для такої закуски краще купити вже готове філе оселедця шматочками.

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...