
Ми звикли їсти мандарини та апельсини як десерт, у кращому разі використовуємо їх для приготування фруктових салатів. Спробуйте додати апельсин до салату із морепродуктами, наприклад, із креветками. Повірте, новий смак не просто здивує, а й потішить вас, радять Патріоти України.
Салатний мікс вимити та обсушити.
Апельсин очистити від цедри, розібрати на часточки та зняти з них плівки. Працювати слід над тарілкою, в яку стікатиме сік.
Очищені креветки обсмажити в оливковій олії протягом 3-5 хвилин, посоливши та поперчивши.
Для заправки лимонний сік з'єднати з соєвим соусом та медом, додати зібраний апельсиновий сік і добре вимішати.
На блюдо для сервування укласти салатний мікс, поверх нього викласти креветки і апельсини, збризнути заправкою і притрусити обсмаженим на сухій сковороді кунжутом.
Щоб креветки набули легкого пікантного смаку, ароматизуйте олію, обсмаживши в ній нарізані пластинками кілька зубків часнику та шматочок імбиру. Перед смаженням креветок часник та імбир видаліть.
Якщо віддаєте перевагу більш дієтичним стравам, креветки відваріть.
Салат матиме презентабельніший вигляд, якщо ви приготуєте великі королівські креветки, а потім викладете їх, чергуючи з часточками апельсина, по колу подібно до сервування салату "Капрезе".
Все більше людей страждають від безсоння та труднощів із засинанням. Недосипання негативно впливає на мозок, нервову систему, серце та кровоносну систему. Експерти радять включити до раціону продукт, багатий на мелатонін - гормон сну, передають Патріот...
Мало хто дотримується рекомендацій щодо ретельного миття фруктів та овочів після покупки. Однак експерти попереджають: просте ополіскування під проточною водою може залишати на продуктах більшість пестицидів, бактерій та бруду. Є кілька методів, які сп...