Ми звикли їсти мандарини та апельсини як десерт, у кращому разі використовуємо їх для приготування фруктових салатів. Спробуйте додати апельсин до салату із морепродуктами, наприклад, із креветками. Повірте, новий смак не просто здивує, а й потішить вас, радять Патріоти України.
Салатний мікс вимити та обсушити.
Апельсин очистити від цедри, розібрати на часточки та зняти з них плівки. Працювати слід над тарілкою, в яку стікатиме сік.
Очищені креветки обсмажити в оливковій олії протягом 3-5 хвилин, посоливши та поперчивши.
Для заправки лимонний сік з'єднати з соєвим соусом та медом, додати зібраний апельсиновий сік і добре вимішати.
На блюдо для сервування укласти салатний мікс, поверх нього викласти креветки і апельсини, збризнути заправкою і притрусити обсмаженим на сухій сковороді кунжутом.
Щоб креветки набули легкого пікантного смаку, ароматизуйте олію, обсмаживши в ній нарізані пластинками кілька зубків часнику та шматочок імбиру. Перед смаженням креветок часник та імбир видаліть.
Якщо віддаєте перевагу більш дієтичним стравам, креветки відваріть.
Салат матиме презентабельніший вигляд, якщо ви приготуєте великі королівські креветки, а потім викладете їх, чергуючи з часточками апельсина, по колу подібно до сервування салату "Капрезе".
Яка смачна та ароматна домашня випічка. Серед її різноманіття дуже популярною є шарлотка. Звісно, що кожна господиня з часом та досвідом, обирає свій, особливо смачний рецепт її приготування, передають Патріоти України. Основним інгредієнтом цього аром...
Оселедець та скумбрія лідери щодо користі за кількістю риб’ячого жиру. Звичайно, мова зараз йде про доступні різновиди риби. Спробуйте зробити її домашнього посолу. Це швидко, смачно та доступно. Пропонуємо перевірений рецепт, передають Патріоти Україн...