Ми звикли їсти мандарини та апельсини як десерт, у кращому разі використовуємо їх для приготування фруктових салатів. Спробуйте додати апельсин до салату із морепродуктами, наприклад, із креветками. Повірте, новий смак не просто здивує, а й потішить вас, радять Патріоти України.
Салатний мікс вимити та обсушити.
Апельсин очистити від цедри, розібрати на часточки та зняти з них плівки. Працювати слід над тарілкою, в яку стікатиме сік.
Очищені креветки обсмажити в оливковій олії протягом 3-5 хвилин, посоливши та поперчивши.
Для заправки лимонний сік з'єднати з соєвим соусом та медом, додати зібраний апельсиновий сік і добре вимішати.
На блюдо для сервування укласти салатний мікс, поверх нього викласти креветки і апельсини, збризнути заправкою і притрусити обсмаженим на сухій сковороді кунжутом.
Щоб креветки набули легкого пікантного смаку, ароматизуйте олію, обсмаживши в ній нарізані пластинками кілька зубків часнику та шматочок імбиру. Перед смаженням креветок часник та імбир видаліть.
Якщо віддаєте перевагу більш дієтичним стравам, креветки відваріть.
Салат матиме презентабельніший вигляд, якщо ви приготуєте великі королівські креветки, а потім викладете їх, чергуючи з часточками апельсина, по колу подібно до сервування салату "Капрезе".
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...