Швидко, ситно та смачно: Рецепт гарбузового супу із плавленим сиром

Суп из тыквы (Фото: Cayla1 / Unsplash)

Гарбуз — один з найпопулярніших овочів, його часто використовують для приготування супів і гарнірів, а також різноманітних десертів. Його цінують не тільки за смакові якості, але і за користь, адже гарбуз — овоч дієтичний, з великим вмістом клітковини і каротину. Патріоти України пропонують вам скуштувати швидкий, але дуже смачний суп із ним.

Інгредієнти:

  • Гарбуз (розміром з великий грейпфрут)
  • П’ять середніх картоплин
  • Одна цибулина
  • Один плавлений сирок
  • 250 г жирних вершків
  • Спеції за смаком

Приготування:

1. Гарбуз, картоплю і цибулю очистити, після чого нарізати на великі кубики і обсмажити в сотейнику на вершковому маслі. Коли овочі обсмажаться, слід залити їх водою на п’ять сантиметрів вище суміші і залишити тушкуватись.

2. Коли овочі стануть м’якими, необхідно перетворити їх на пюре за допомогою блендера. Потім поставити на вогонь і поступово додавати плавлений сирок, даючи йому розчинитися.

3. Додайте вершки, посоліть і поперчіть. При подачі можна прикрасити зеленню і сухариками.

Джерело: НВ

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...