Швидкоруч та дуже смачно: Рецепт культового американського сендвіча флаффернаттер

Сендвіч з арахісовим маслом і зефіром

Сендвіч флаффернаттер – це справжня американська класика: ситно, жирно та солодко. Ця страва набула популярності в США у 1917 році кухарем Арчибальтом Куері. Він спершу винайшов рідкий крем з зефіру, а далі об'єднав його з тостами та арахісовою пастою.

Готові до найсмачнішого сендвіча у вашому житті? Це без сумніву буде саме флаффернаттер! Справжній американський сендвіч складається з шару арахісової пасти та зефіру. Смакота!

Рецепт сендвіча флаффернаттер

  • Час: 5 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Підсушіть хліб у тостері або в духовці до хрумкої скоринки. Якщо ви залишите його м'яким, смак від цього не погіршає.

  1. Один шматок хліба намажте арахісовою пастою.
  1. Інший шматочок хліба намажте кремовим зефіром.

  1. З'єднайте два шматочки хліба та розріжте їх по діагоналі. Сендвіч готовий. Смачного!

Поради до приготування

  • Не намазуйте на один шматок хліба одразу дві намазанки, адже з кремовим зефіром виникнуть труднощі – він наноситиметься нерівномірно.
  • Для приготування сендвічу можна обрати як класичну арахісову пасту, так і з різними смаками: з шоколадом, медом, кранч чи з горішками.


    Арахісова паста / Фото Сertified pastry aficionado
  • Між двома шматками тостів можна покласти нарізані банани або інші улюблені ягоди.
  • Кремовий зефір можна замінити звичайним, але тоді слід нагріти тост.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...