Швидкий медовик на сковорідці: Простий рецепт смачнючого десерту

медовик

Існує безліч рецептів медовиків, але коли нема світла, а є газ, і хочеться смачненького, кулінарка Світлана Виборнова радить приготувати цей десерт. Виходить дуже смачний і пухкий, і не скажеш, що коржі пеклися не в духовці.

Тісто:
  • 3−4 ст. л. меду,
  • 1 ч. л. з чубком соди,
  • 110 г масла,
  • 3 яйця,
  • 100 г цукру,
  • 200 г борошна
Крем:
  • 200 г сметани,
  • 200 г згущеного молока,
  • 1 пачка згущувача для сметани

Приготування:

Мед і соду нагріти на маленькому вогні до збільшення в об'ємі і утворення карамельного кольору. Зняти з вогню і додати масло, перемішати до однорідності, дати охолонути до кімнатної t°.

Яйця збити з цукром, влити суміш меду з маслом, додати борошно, добре перемішати. Сковорідку нагріваємо на маленькому вогні, наливаємо тісто і смажимо під кришкою 3−4 хвилини з однієї сторони і 1−2 хвилини з другої. Перевертати обережно, коржі дуже ніжні.

Крем: збити сметану, згущувач, згущенку.

Змастити коржі (десь по 2 ст. л. крему на корж), змастити верх і краї, і посипати потертим коржем.


Неприємний запах із посудомийки? Один шматочок лимона - і проблема зникне назавжди

вівторок, 14 жовтень 2025, 9:15

Неприємний запах із посудомийки, жирний наліт на тарілках навіть після гарячого циклу? Не поспішайте звинувачувати мийний засіб. Найчастіше проблема в самій машині - вона просто потребує очищення. І зовсім не обов’язково купувати дорогі хімічні засоби....

Нам брехали? Гіркий шоколад не корисніший за молочний, - дослідження

вівторок, 14 жовтень 2025, 8:45

Усе, що ми знали про користь темного шоколаду, виявилося звичайним маркетингом. Як з’ясувало видання The Economist, твердження про те, що гіркий шоколад допомагає серцю та знижує тиск завдяки високому вмісту флаванолів - лише напівправда, передають Пат...