Існує безліч рецептів медовиків, але коли нема світла, а є газ, і хочеться смачненького, кулінарка Світлана Виборнова радить приготувати цей десерт. Виходить дуже смачний і пухкий, і не скажеш, що коржі пеклися не в духовці.
Тісто:Крем:
- 3−4 ст. л. меду,
- 1 ч. л. з чубком соди,
- 110 г масла,
- 3 яйця,
- 100 г цукру,
- 200 г борошна
- 200 г сметани,
- 200 г згущеного молока,
- 1 пачка згущувача для сметани
Приготування:
Мед і соду нагріти на маленькому вогні до збільшення в об'ємі і утворення карамельного кольору. Зняти з вогню і додати масло, перемішати до однорідності, дати охолонути до кімнатної t°.
Яйця збити з цукром, влити суміш меду з маслом, додати борошно, добре перемішати. Сковорідку нагріваємо на маленькому вогні, наливаємо тісто і смажимо під кришкою 3−4 хвилини з однієї сторони і 1−2 хвилини з другої. Перевертати обережно, коржі дуже ніжні.
Крем: збити сметану, згущувач, згущенку.
Змастити коржі (десь по 2 ст. л. крему на корж), змастити верх і краї, і посипати потертим коржем.
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...