Швидкий та смачний кавовий пиріг на кефірі

Пропонуємо приготувати ніжний, м’який пиріг на кефірі з насиченим кавовим смаком і ароматом. Продукти для рецепту потрібні найпростіші, впевнені вони є у вас у холодильнику, а сам процес приготування дуже легкий, передають Патріоти України.

Продукти для рецепту:

  • Кефір кімнатної температури 100 мл
  • Кава розчинна 3 ч.л.
  • Цукор 180 гр
  • Ванілін
  • Сіль щіпка
  • Яйця 2 шт
  • М’яке вершкове масло 100 гр
  • Борошно 160 гр
  • Розпушувач 7 гр
  • Розмір форми 20*20 см

1. У кефір додамо розчинну каву, перемішаємо і поки що відставимо убік.

2. До яєць додамо цукор, ванілін, сіль і збиваємо міксером доки маса не побіліє.

3. Додаємо м’яке вершкове масло. Перемішуємо міксером.

4. Кава до цього часу повністю розчинилася в кефірі, ще раз перемішуємо її. І відправляємо у яєчну суміш. Перемішуємо міксером.

5. Борошно з розпушувачем просіюємо. Додаємо в тісто і перемішуємо.

6. Форму застилаємо пергаментом або змащуємо олією і присипаємо борошном. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 ° С духовці близько 20-25 хвилин. Точний час випікання залежить від особливостей вашої духовки.

7. Даємо йому трохи охолонути.

8. За бажанням можна присипати цукровою пудрою.

Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько 20-25 хвилин. Точний час випікання залежить від особливостей вашої духовки.

А ви це знали? Зберігання зелені в банці - простий спосіб продовжити свіжість до 10 днів

субота, 21 червень 2025, 13:05

У літній сезон зелень на кухні — обов’язковий гість. Але кріп, петрушка чи базилік часто в’януть уже за пару днів у холодильнику. Кулінари та господині поділилися перевіреним способом, як зберігати зелень свіжою до 10 днів — і для цього потрібна лише з...

Оцінять всі! Як приготувати смачні котлети з грибів

субота, 21 червень 2025, 12:12

Одна з найпоширеніших та улюблених багатьма страв – котлети. А грибні котлети – це не лише смачна, а й оригінальна страва, передають Патріоти України. Для їх приготування знадобиться:. Для початку потрібно вимити гриби, порізати їх та відварити. Потім ...