Швидкий та смачний кавовий пиріг на кефірі

Пропонуємо приготувати ніжний, м’який пиріг на кефірі з насиченим кавовим смаком і ароматом. Продукти для рецепту потрібні найпростіші, впевнені вони є у вас у холодильнику, а сам процес приготування дуже легкий, передають Патріоти України.

Продукти для рецепту:

  • Кефір кімнатної температури 100 мл
  • Кава розчинна 3 ч.л.
  • Цукор 180 гр
  • Ванілін
  • Сіль щіпка
  • Яйця 2 шт
  • М’яке вершкове масло 100 гр
  • Борошно 160 гр
  • Розпушувач 7 гр
  • Розмір форми 20*20 см

1. У кефір додамо розчинну каву, перемішаємо і поки що відставимо убік.

2. До яєць додамо цукор, ванілін, сіль і збиваємо міксером доки маса не побіліє.

3. Додаємо м’яке вершкове масло. Перемішуємо міксером.

4. Кава до цього часу повністю розчинилася в кефірі, ще раз перемішуємо її. І відправляємо у яєчну суміш. Перемішуємо міксером.

5. Борошно з розпушувачем просіюємо. Додаємо в тісто і перемішуємо.

6. Форму застилаємо пергаментом або змащуємо олією і присипаємо борошном. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 ° С духовці близько 20-25 хвилин. Точний час випікання залежить від особливостей вашої духовки.

7. Даємо йому трохи охолонути.

8. За бажанням можна присипати цукровою пудрою.

Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько 20-25 хвилин. Точний час випікання залежить від особливостей вашої духовки.

Розставлено крапки над "і": Чи можна пити каву на голодний шлунок

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 23:10

Лікарі попереджають: ранкова кава на порожній шлунок може нашкодити здоров’ю. Вживання напою натще здатне спричинити проблеми з травленням, серцево-судинною та нервовою системами. Про це пише Storinka, передають Патріоти України. Чим небезпечна кава бе...

Ефект приємно вразить! Ось яка спеція перетворює ранкову каву на "супербатарейку"

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 17:44

Звичайна дрібка спеції може перетворити вашу чашку кави на справжнє джерело корисних речовин, які позитивно впливають на метаболізм і кишківник. Дві прості добавки для підвищення користі ранкового напою знайдуться майже на кожній кухні. Про це пише Dai...