"Шишки" на закуску: Рецепт оригінального курячого салату на новорічний стіл

До Нового року господині готують багато страв із цікавим оформленням, що імітує і новорічні ялинки. Цього разу на популярному кулінарному Telegram-ресурсі "Консервація" розповіли, як надати салату з куркою незвичайного вигляду шишок. Для цього вам знадобляться кукурудзяні пластівці, а хвою зімітує огірок, натертий за допомогою кухонного гаджета для «корейської» моркви, передають Патріоти України.

Продукти:

  • консервовані ананаси — 1 банка;
  • твердий сир — 300 г;
  • куряче філе — 2−3 штуки;
  • яйця — 5 штук;
  • майонез — за смаком;
  • сіль;
  • перець.

Для декору :

  • свіжий огірок;
  • кукурудзяні пластівці.

Приготування:

Курячі грудки відварити в підсоленій воді, додавши у воду лавровий лист. Готове м'ясо викласти, дрібно розрізати і перекласти у вільну тарілку.
Яйця відварити круто і натерти на середній тертці.
Сир також натерти на середній тертці.
Перемішати підготовлені інгредієнти.
З банки з консервованими ананасами злити сік. Якщо ананаси вже порізані кубиками, їх можна використовувати в салат у такому вигляді. В іншому випадку наріжте їх самостійно.
Додати ананаси в тарілку до інших продуктів.
Перемішати і заправити майонезом.
Надати салату форму шишок.
Огірок натерти на «корейську» терку — це будуть «голочки».
Пластівцями викладаємо верх шишок.

Дві каші української кухні увійшли до рейтингу 50-ти найсмачніших у світі

субота, 9 серпень 2025, 18:25

Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України. . На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...

Літній суперфуд, який знижує ризик раку, інсульту та деменції - просто їжте це щодня

субота, 9 серпень 2025, 12:10

Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...