"Шишки" на закуску: Рецепт оригінального курячого салату на новорічний стіл

До Нового року господині готують багато страв із цікавим оформленням, що імітує і новорічні ялинки. Цього разу на популярному кулінарному Telegram-ресурсі "Консервація" розповіли, як надати салату з куркою незвичайного вигляду шишок. Для цього вам знадобляться кукурудзяні пластівці, а хвою зімітує огірок, натертий за допомогою кухонного гаджета для «корейської» моркви, передають Патріоти України.

Продукти:

  • консервовані ананаси — 1 банка;
  • твердий сир — 300 г;
  • куряче філе — 2−3 штуки;
  • яйця — 5 штук;
  • майонез — за смаком;
  • сіль;
  • перець.

Для декору :

  • свіжий огірок;
  • кукурудзяні пластівці.

Приготування:

Курячі грудки відварити в підсоленій воді, додавши у воду лавровий лист. Готове м'ясо викласти, дрібно розрізати і перекласти у вільну тарілку.
Яйця відварити круто і натерти на середній тертці.
Сир також натерти на середній тертці.
Перемішати підготовлені інгредієнти.
З банки з консервованими ананасами злити сік. Якщо ананаси вже порізані кубиками, їх можна використовувати в салат у такому вигляді. В іншому випадку наріжте їх самостійно.
Додати ананаси в тарілку до інших продуктів.
Перемішати і заправити майонезом.
Надати салату форму шишок.
Огірок натерти на «корейську» терку — це будуть «голочки».
Пластівцями викладаємо верх шишок.

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...

Лише спробуйте! Що досвідчені кулінари додають у рибні котлети для соковитості та смаку

п’ятниця, 27 червень 2025, 16:13

Рибні котлети готують не так часто, як м’ясні страви, адже при готуванні може виникнути низка складнощів. Часто господині не задоволені смаковими якостями та текстурою котлет із риби.Тому варто знати про те, які хитрощі допоможуть перетворити блюдо на...