"Шишки" на закуску: Рецепт оригінального курячого салату на новорічний стіл

До Нового року господині готують багато страв із цікавим оформленням, що імітує і новорічні ялинки. Цього разу на популярному кулінарному Telegram-ресурсі "Консервація" розповіли, як надати салату з куркою незвичайного вигляду шишок. Для цього вам знадобляться кукурудзяні пластівці, а хвою зімітує огірок, натертий за допомогою кухонного гаджета для «корейської» моркви, передають Патріоти України.

Продукти:

  • консервовані ананаси — 1 банка;
  • твердий сир — 300 г;
  • куряче філе — 2−3 штуки;
  • яйця — 5 штук;
  • майонез — за смаком;
  • сіль;
  • перець.

Для декору :

  • свіжий огірок;
  • кукурудзяні пластівці.

Приготування:

Курячі грудки відварити в підсоленій воді, додавши у воду лавровий лист. Готове м'ясо викласти, дрібно розрізати і перекласти у вільну тарілку.
Яйця відварити круто і натерти на середній тертці.
Сир також натерти на середній тертці.
Перемішати підготовлені інгредієнти.
З банки з консервованими ананасами злити сік. Якщо ананаси вже порізані кубиками, їх можна використовувати в салат у такому вигляді. В іншому випадку наріжте їх самостійно.
Додати ананаси в тарілку до інших продуктів.
Перемішати і заправити майонезом.
Надати салату форму шишок.
Огірок натерти на «корейську» терку — це будуть «голочки».
Пластівцями викладаємо верх шишок.

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...