Сільський яблучний пиріг. Супер простий і смачний рецепт!

Пиріг з яблуками, проста і смачна ідея для вашого чаювання! Домашні пироги з яблуками можна готувати цілий рік, і мова не тільки про шарлотку, передають Патріоти України.

Є безліч кулінарних рецептів для випічки. Пропоную приготувати простий і смачний заливний пиріг з яблуками в духовці. Яблучний пиріг за цим рецептом порадує вас і ваших близьких!

Необхідні продукти:

  • Яблука – 4-5 шт – 700-800 г
  • Лимонний сік – 1 ст. л
  • Яйце – 3 шт. великі
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Ванілін або ванільний цукор
  • Масло вершкове – 100 г
  • Сметана – 150 г
  • Борошно – 230 г
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Форма 22 см

Як приготувати яблучний пиріг

У яблук прибираю серцевину і нарізаю шматочками.

З лимона вичавлюю столову ложку лимонного соку і перемішую з яблуками, щоб вони не темніли.

Готую тісто. У миску розбиваю три великих яйця. Всипаю цукор, ванілін, трохи солі і перемішую, збиваю віночком до однорідності

Додаю розтоплене вершкове масло і сметану, перемішую.

Всипаю просіяне борошно і розпушувач. Лопаткою замішую тісто для пирога.

Змішую тісто з нарізаними яблуками і перекладаю в форму, змащену олією.

Випікаю пиріг в духовці, попередньо нагрітій до 180 ° близько 50 хвилин. Готовність перевіряю зубочисткою.

Яблучний пиріг дуже смачний! Смачного!

Це варто знати! Як зелений чай впливає на мозок

четвер, 30 жовтень 2025, 18:43

Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...

Є секрети! Книга рецептів Як приготувати розсипчастий рис - хитрощі від шеф-кухаря

четвер, 30 жовтень 2025, 11:45

Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...