Сім'я та гості будуть у захваті: Рецепт соковитої котлети з курячого фаршу і бекону

Телеведучий Григорій Герман поділився ще одним рецептом з курячого м'яса. Куряче філе стане ідеальними італійськими котлетами полпеттоне. Страва підходить як для святкового столу, так і для сімейного обіду. Крім того, рецепт універсальний: набивши руку на класичному полпеттоне, можна експериментувати з начинками, вдосконалюючи страву під свій смак. Рецепт опубліковано в Instagram, передають Патріоти України.

Полпетонне (велика котлета) з курячого фаршу і бекону⠀

Фарш з курячого філе - 500 г;
Сир домашній крупнозернистий - 400 г;
Бекон - 200 г;
Твердий сир - 50 г;
Яйця — 2 жовтки;
Оливкова олія - 2 ст. л;
Біле сухе вино - 50 мл;
Мускатний горіх, сіль, перець.

Приготування

Сир розмолоти блендером, змішати з фаршем, сиром, жовтками, вином, сіллю і спеціями. Форму змастити, викласти бекон, потім м'ясну суміш і накрити беконом. Випікати 30 хвилин при 180°.
Альтернативною начинкою можуть бути в'ялені томати, шпинат, запечені перці, а основою для фаршу може стати м'ясо індички. ⠀

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Персиковий джем, як у бабусі - легкий рецепт для кожного

субота, 12 липень 2025, 8:15

Літо - найкращий час для приготування домашніх джемів, а персиковий джем - один із найулюбленіших серед них. За простим рецептом, який не потребує складних інгредієнтів, можна приготувати смачний та ароматний джем із ніжною текстурою, Патріоти України....