Схочете пекти його мало не щодня: Рецепт морквяного торта із бананом, горішками та карамеллю від Лізи Глінської

Цей торт – знахідка для ласунів! Його хочеться пекти мало не щодня. І він зовсім не набридає, адже довершено сполучає в собі смак волоських горіхів, апельсину й солоної карамелі, зазначають Патріоти України.

Морквяний торт із бананом та карамеллю

  • Час: 24 години
  • Порції: 4 – 6


Приготування:

  • Підготуйте круглу форму діаметром 18 сантиметрів.
  • Розігрійте духовку до 170 градусів в режимі "конвекція".
  • Змішайте в глибокій посудині дрібно натерту моркву, олію, апельсиновий фреш та цедру.
  • Додайте до інгредієнтів борошно, розпушувач, корицю, цукор та обсмажені й дрібно нарізані волоські горіхи.
  • Ретельно вимішайте тісто для бісквіта, перекладіть його у форму (дно можна вкрити шаром фольги) і відправте до духовки на 50 хвилин.
  • Готовий бісквіт охолодіть і, загорнувши в харчову плівку, залиште на ніч при кімнатній температурі.
  • Сирний крем для торта

    Приготування:

    1. У мірній склянці змішайте сирну масу, згущене молоко та вершки. Ретельно перебийте масу блендером до максимальної однорідної консистенції.
    2. Додайте до маси вершкове масло й перемішайте.
      1. Перекладіть крем до кондитерського мішка.
    3. Готуємо солону карамель


      Приготування:

      Висипте цукор до сотейника й відправте на вогонь. Прогрійте його до консистенції коричневої карамелі та влийте гарячі вершки, вершкове масло та сіль.

      Обережно перемішайте карамель і перебийте блендером.

      Поставте карамель до холодильника на кілька годин. Перекладіть до кондитерського мішка.

      Збираємо морквяний торт із кремом та карамеллю

    • Розріжте бісквіт на дві рівні частини. На одну викладіть крем, солену карамель та шматочки банана.
    • Накрийте її другою частиною бісквіта. Знову викладіть шар крему, бананів та полийте карамеллю. Відправте торт до холодильника. Потім задекоруйте торт шматочками бананів, волоськими горіхами та чорним шоколадом.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...