Схожі на чебуреки, але ніжні та пухкі: Простий рецепт угорського лангошу з сиром

Пухкі угорські палянички ви скуштуєте вже найближчого вікенда, приготувавши їх удома власноруч. Адже вони не потребують особливих кулінарних навичок. Ось покроковий рецепт цього ярмаркового смаколика. З лангошами впорається навіть новачок, зазначають Патріоти України.

Лангош – дуже популярний угорський фастфуд. Зовні вони схожі на палянички чи пампухи, але до тіста на них додають картопляне пюре, яке й робить їх такими пухкими та ніжними. Зазвичай лангош поливають сметаною або часниковим соусом і рясно посипають тертим сиром. Також до лангоша можна додавати шкварки, смажену цибульку або нарізану шинку.

Угорський лангош із сиром

  • Час: 3 години
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  • Для тіста з'єднайте тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль.
  • Додайте до суміші картопляне пюре й усе перемішайте.
  • Невеликими порціями додаючи до суміші борошно, замісіть тісто. Воно вийде трішки липким та м'яким.
  • Перекладіть тісто до миски, накрийте харчовою плівкою й відправте в тепле місце на 1 – 2 години.
  • Коли тісто відпочине, поставте розігрівати олію для смаження лангошів.
  • Щедро посипте стільницю борошном і викладіть на неї тісто. Розділіть його на 4 частини.
  • Руками, без допомоги качалки, розтягніть кожну частину тіста й сформуйте округлі лангоші. Серединку трішки примніть пальцями.
  • Коли температура олії сягне 180 градусів – можна смажити лангоші.
  • Обсмажте їх з обох сторін у фритюрі й викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
  • Змішайте сметану, пропущений крізь прес часник і змажте цим соусом палянички.
  • Рясно посипте їх тертим сиром і меленою паприкою. Страва готова. Смачного!
Джерело: 24 канал

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...