Схожі на чебуреки, але ніжні та пухкі: Простий рецепт угорського лангошу з сиром

Пухкі угорські палянички ви скуштуєте вже найближчого вікенда, приготувавши їх удома власноруч. Адже вони не потребують особливих кулінарних навичок. Ось покроковий рецепт цього ярмаркового смаколика. З лангошами впорається навіть новачок, зазначають Патріоти України.

Лангош – дуже популярний угорський фастфуд. Зовні вони схожі на палянички чи пампухи, але до тіста на них додають картопляне пюре, яке й робить їх такими пухкими та ніжними. Зазвичай лангош поливають сметаною або часниковим соусом і рясно посипають тертим сиром. Також до лангоша можна додавати шкварки, смажену цибульку або нарізану шинку.

Угорський лангош із сиром

  • Час: 3 години
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  • Для тіста з'єднайте тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль.
  • Додайте до суміші картопляне пюре й усе перемішайте.
  • Невеликими порціями додаючи до суміші борошно, замісіть тісто. Воно вийде трішки липким та м'яким.
  • Перекладіть тісто до миски, накрийте харчовою плівкою й відправте в тепле місце на 1 – 2 години.
  • Коли тісто відпочине, поставте розігрівати олію для смаження лангошів.
  • Щедро посипте стільницю борошном і викладіть на неї тісто. Розділіть його на 4 частини.
  • Руками, без допомоги качалки, розтягніть кожну частину тіста й сформуйте округлі лангоші. Серединку трішки примніть пальцями.
  • Коли температура олії сягне 180 градусів – можна смажити лангоші.
  • Обсмажте їх з обох сторін у фритюрі й викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
  • Змішайте сметану, пропущений крізь прес часник і змажте цим соусом палянички.
  • Рясно посипте їх тертим сиром і меленою паприкою. Страва готова. Смачного!
Джерело: 24 канал

Для чого додавати в курячий суп відварне яйце - улюблений лайфхак кулінарів

субота, 10 травень 2025, 18:05

Найчастіше курячий суп подають в обідній час. Він не тільки смачний, але й поживний, надає сил на решту дня. Страва звична для багатьох. Але навіть улюблена їжа з часом набридає. Може з’явитись бажання посмакувати чимось новим. І в цьому випадку доречн...

Що треба додати в начинку, щоб пельмені були ще смачніші та соковитіші

субота, 10 травень 2025, 17:10

Пельмені смачні, коли виходять соковиті та ароматні. Сухий фарш їм зовсім не пасує. Якщо ви не купуєте напівфабрикати, а надаєте перевагу домашньому приготуванню, тоді вам буде корисним дізнатитись один лайфхак. Він допоможе приготувати дуже смачний та...