Схожі на чебуреки, але ніжні та пухкі: Простий рецепт угорського лангошу з сиром

Пухкі угорські палянички ви скуштуєте вже найближчого вікенда, приготувавши їх удома власноруч. Адже вони не потребують особливих кулінарних навичок. Ось покроковий рецепт цього ярмаркового смаколика. З лангошами впорається навіть новачок, зазначають Патріоти України.

Лангош – дуже популярний угорський фастфуд. Зовні вони схожі на палянички чи пампухи, але до тіста на них додають картопляне пюре, яке й робить їх такими пухкими та ніжними. Зазвичай лангош поливають сметаною або часниковим соусом і рясно посипають тертим сиром. Також до лангоша можна додавати шкварки, смажену цибульку або нарізану шинку.

Угорський лангош із сиром

  • Час: 3 години
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  • Для тіста з'єднайте тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль.
  • Додайте до суміші картопляне пюре й усе перемішайте.
  • Невеликими порціями додаючи до суміші борошно, замісіть тісто. Воно вийде трішки липким та м'яким.
  • Перекладіть тісто до миски, накрийте харчовою плівкою й відправте в тепле місце на 1 – 2 години.
  • Коли тісто відпочине, поставте розігрівати олію для смаження лангошів.
  • Щедро посипте стільницю борошном і викладіть на неї тісто. Розділіть його на 4 частини.
  • Руками, без допомоги качалки, розтягніть кожну частину тіста й сформуйте округлі лангоші. Серединку трішки примніть пальцями.
  • Коли температура олії сягне 180 градусів – можна смажити лангоші.
  • Обсмажте їх з обох сторін у фритюрі й викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
  • Змішайте сметану, пропущений крізь прес часник і змажте цим соусом палянички.
  • Рясно посипте їх тертим сиром і меленою паприкою. Страва готова. Смачного!
Джерело: 24 канал

Як приготувати ідеальне заварне тісто для пельменів

понеділок, 24 лютий 2025, 15:07

Вареники чи пельмені можна зіпсувати, якщо забути про начинку або замісити невдале тісто. Як приготувати універсальне для солодких та солоних начинок тісто, ми готові поділитися, бо не просто “десь прочитали”, а спробували, передають Патріоти України. ...

Як зробити ідеальне тонке тісто для піци - секрети піцерій

понеділок, 24 лютий 2025, 12:12

Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва. Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ...