Пухкі угорські палянички ви скуштуєте вже найближчого вікенда, приготувавши їх удома власноруч. Адже вони не потребують особливих кулінарних навичок. Ось покроковий рецепт цього ярмаркового смаколика. З лангошами впорається навіть новачок, зазначають Патріоти України.
Лангош – дуже популярний угорський фастфуд. Зовні вони схожі на палянички чи пампухи, але до тіста на них додають картопляне пюре, яке й робить їх такими пухкими та ніжними. Зазвичай лангош поливають сметаною або часниковим соусом і рясно посипають тертим сиром. Також до лангоша можна додавати шкварки, смажену цибульку або нарізану шинку.
Угорський лангош із сиром
Час: 3 години
Порції: 4
Інгредієнти:
Приготування:
Для тіста з'єднайте тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль.
Додайте до суміші картопляне пюре й усе перемішайте.
Невеликими порціями додаючи до суміші борошно, замісіть тісто. Воно вийде трішки липким та м'яким.
Перекладіть тісто до миски, накрийте харчовою плівкою й відправте в тепле місце на 1 – 2 години.
Коли тісто відпочине, поставте розігрівати олію для смаження лангошів.
Щедро посипте стільницю борошном і викладіть на неї тісто. Розділіть його на 4 частини.
Руками, без допомоги качалки, розтягніть кожну частину тіста й сформуйте округлі лангоші. Серединку трішки примніть пальцями.
Коли температура олії сягне 180 градусів – можна смажити лангоші.
Обсмажте їх з обох сторін у фритюрі й викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
Змішайте сметану, пропущений крізь прес часник і змажте цим соусом палянички.
Рясно посипте їх тертим сиром і меленою паприкою. Страва готова. Смачного!
Штрудель з лаваша – чудова випічка, яка готується на швидку руку. Такий штрудель виходить дуже смачним, хрустким, ароматним, його відмінно подати до вечірнього чаю або кави для своїх рідних. Спробуйте, це дуже смачно, передають Патріоти України. Для пр...