Схожі на чебуреки, але ніжні та пухкі: Простий рецепт угорського лангошу з сиром

Пухкі угорські палянички ви скуштуєте вже найближчого вікенда, приготувавши їх удома власноруч. Адже вони не потребують особливих кулінарних навичок. Ось покроковий рецепт цього ярмаркового смаколика. З лангошами впорається навіть новачок, зазначають Патріоти України.

Лангош – дуже популярний угорський фастфуд. Зовні вони схожі на палянички чи пампухи, але до тіста на них додають картопляне пюре, яке й робить їх такими пухкими та ніжними. Зазвичай лангош поливають сметаною або часниковим соусом і рясно посипають тертим сиром. Також до лангоша можна додавати шкварки, смажену цибульку або нарізану шинку.

Угорський лангош із сиром

  • Час: 3 години
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  • Для тіста з'єднайте тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль.
  • Додайте до суміші картопляне пюре й усе перемішайте.
  • Невеликими порціями додаючи до суміші борошно, замісіть тісто. Воно вийде трішки липким та м'яким.
  • Перекладіть тісто до миски, накрийте харчовою плівкою й відправте в тепле місце на 1 – 2 години.
  • Коли тісто відпочине, поставте розігрівати олію для смаження лангошів.
  • Щедро посипте стільницю борошном і викладіть на неї тісто. Розділіть його на 4 частини.
  • Руками, без допомоги качалки, розтягніть кожну частину тіста й сформуйте округлі лангоші. Серединку трішки примніть пальцями.
  • Коли температура олії сягне 180 градусів – можна смажити лангоші.
  • Обсмажте їх з обох сторін у фритюрі й викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
  • Змішайте сметану, пропущений крізь прес часник і змажте цим соусом палянички.
  • Рясно посипте їх тертим сиром і меленою паприкою. Страва готова. Смачного!
Джерело: 24 канал

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...