"Скумбрія, як червона риба" на Новий рік: Бюджетний рецепт із секретом

Малосольна скумбрія на смак дуже схожа на червону рибу. Така скумбрія буде доречна на будь-якому столі, особливо новорічному, а результат приготування порадує всю сім'ю та гостей, радять Патріоти України.

Маринована скумбрія

Інгредієнти:

  • 2 шт. свіжомороженої скумбрії,
  • 2 цибулини,
  • 250 мл води
  • 6 бутонів гвоздики,
  • ½ ч. л. чорного перцю горошком,
  • 1/3 ч. л. запашного перцю меленого,
  • ½ ч. л. коріандру горошком,
  • 2 ч. л. солі,
  • 0,5 ч. л. цукру,
  • 2 ст. л. соняшникової олії,
  • 2,5 ст. л. яблучного оцту.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію розморозити, нарізати на порційні шматочки.
  2. Воду закип’ятити, додати сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, олію.
  3. Кип’ятити протягом 1 хвилини на повільному вогні. Коли трохи охолоне, влити оцет.
  4. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, перемішати зі шматочками риби, залити розсолом, маринадом і поставити в холодильник.
  5. Зняти пробу можна за 24 години. Смачного!

До цієї закуски на гарнір можна подати відварену картоплю, присипану зеленню або піднести як окрему страву.

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...