"Скумбрія, як червона риба" на Новий рік: Бюджетний рецепт із секретом

Малосольна скумбрія на смак дуже схожа на червону рибу. Така скумбрія буде доречна на будь-якому столі, особливо новорічному, а результат приготування порадує всю сім'ю та гостей, радять Патріоти України.

Маринована скумбрія

Інгредієнти:

  • 2 шт. свіжомороженої скумбрії,
  • 2 цибулини,
  • 250 мл води
  • 6 бутонів гвоздики,
  • ½ ч. л. чорного перцю горошком,
  • 1/3 ч. л. запашного перцю меленого,
  • ½ ч. л. коріандру горошком,
  • 2 ч. л. солі,
  • 0,5 ч. л. цукру,
  • 2 ст. л. соняшникової олії,
  • 2,5 ст. л. яблучного оцту.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію розморозити, нарізати на порційні шматочки.
  2. Воду закип’ятити, додати сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, олію.
  3. Кип’ятити протягом 1 хвилини на повільному вогні. Коли трохи охолоне, влити оцет.
  4. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, перемішати зі шматочками риби, залити розсолом, маринадом і поставити в холодильник.
  5. Зняти пробу можна за 24 години. Смачного!

До цієї закуски на гарнір можна подати відварену картоплю, присипану зеленню або піднести як окрему страву.

Не робіть так! Чому гречка злипається - головні помилки приготування крупи

четвер, 2 жовтень 2025, 11:08

Гречка - одна з найпопулярніших круп, яку люблять за простоту приготування та універсальний смак. Вона підходить і для сніданку, і для гарніру до м’яса чи овочів. Але замість розсипчастої та апетитної каші часто виходить розварена маса або, навпаки, тв...

Звичайна спеція може врятувати від раку! Вчені здивували заявою

четвер, 2 жовтень 2025, 8:54

Дослідники з Університету Гвадалахари (Мексика) представили результати дослідження, яке вивчало протиракові властивості настою мексиканського орегано (Lippia graveolens) та його ключового компонента карвакролу. Робота була опублікована у журналі Nutrie...