"Скумбрія, як червона риба" на Новий рік: Бюджетний рецепт із секретом

Малосольна скумбрія на смак дуже схожа на червону рибу. Така скумбрія буде доречна на будь-якому столі, особливо новорічному, а результат приготування порадує всю сім'ю та гостей, радять Патріоти України.

Маринована скумбрія

Інгредієнти:

  • 2 шт. свіжомороженої скумбрії,
  • 2 цибулини,
  • 250 мл води
  • 6 бутонів гвоздики,
  • ½ ч. л. чорного перцю горошком,
  • 1/3 ч. л. запашного перцю меленого,
  • ½ ч. л. коріандру горошком,
  • 2 ч. л. солі,
  • 0,5 ч. л. цукру,
  • 2 ст. л. соняшникової олії,
  • 2,5 ст. л. яблучного оцту.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію розморозити, нарізати на порційні шматочки.
  2. Воду закип’ятити, додати сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, олію.
  3. Кип’ятити протягом 1 хвилини на повільному вогні. Коли трохи охолоне, влити оцет.
  4. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, перемішати зі шматочками риби, залити розсолом, маринадом і поставити в холодильник.
  5. Зняти пробу можна за 24 години. Смачного!

До цієї закуски на гарнір можна подати відварену картоплю, присипану зеленню або піднести як окрему страву.

Несподіваний ефект! Вчені заявили, що кава підвищує гостроту зору

середа, 17 грудень 2025, 13:10

Чашка ароматної кави вранці для багатьох людей є одним з перевірених способів розпочати день. Вчені виявили, що кофеїн покращує пильність та реакцію, передають Патріоти України. Крім того, у дослідженнях канадських вчених йдеться про те, що кофеїн спри...

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...