Скумбрія на овочевій подушці в духовці - універсальна страва

Неймовірно простий спосіб приготування скумбрії у духовці. Попередньо обсмажувати чи відварювати нічого не треба. Просто закладаємо все у сирому вигляді і в результаті виходить соковита риба з чудовим смаком та ароматом. Подавати таку скумбрію з рисом чи картопляним пюре або як самостійну страву з будь-якими овочами, передають Патріоти України.

До речі так можна приготувати будь-яку рибку, вийде дуже смачно!

Складові:

  • 2 шт. скумбрія
  • 3 шт. помідори (середні)
  • 1,5 шт. цибуля (середня)
  • 1 шт. морква
  • 1/2 шт. перець солодкий)
  • 9 зубчиків часнику
  • 2 ст. рослинна олія
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Спосіб приготування:

1. Цибулю нарізаємо півкільцями, зубчики часнику очищаємо і розміщуємо на дні форми, попередньо змащеною олією. Посипаємо невеликою кількістю солі та меленого перцю.

2. Моркву нарізаємо кружальцями, рівномірно розподіляємо другим шаром і знову додаємо сіль та перець. Моркву можна нарізати соломкою або подрібнити на тертці.

3. Помідори нарізаємо кружальцями та викладаємо у форму третім шаром.

4. Солодкий перець подрібнюємо соломкою, розподіляємо на помідорах, трохи солимо і перчимо. Овочі можна використовувати будь-які за смаком та за сезоном.

5. Щоб було зручно чистити рибу, її повністю не розморожуємо, рибка повинна залишитися щільною. Видаляємо плавці, голови, виймаємо нутрощі і протираємо всередині паперовим рушником. Розрізаємо на шматочки і викладаємо на овочі.

6. Посипаємо шматки скумбрії сіллю та меленим перцем. Вливаємо 100 мл води.

7. Накриваємо форму фольгою та ставимо рибу в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Запікаємо 20 хвилин.

8. Потім фольгу прибираємо та готуємо ще 10 хвилин. Овочі стануть м’якими, риба зарум’яниться. Ця страва смачною виходить і на сковорідці. Викладаємо все шарами у високу сковороду, накриваємо кришкою та готуємо близько 30 хвилин (воду в сковороду не додаємо).

9. Посипаємо рибу на овочевій подушці нарізаною петрушкою і одразу подаємо на стіл. За рахунок соку, що виділяється з овочів, скумбрія виходить соковитою. Страва дуже ароматна та смачна.

Як варити макарони з допомогою хитрощів від італійських кулінарів

вівторок, 6 травень 2025, 18:13

Макарони – страва, що є дуже популярною в Італії. Макаронні вироби дуже популярні і у нашій країні, особливо полюбляють їх діти. Однак дуже смачним гарнір виходить саме у кулінарів з Апеннінського півострова. Чому італійська паста смачніша за гарнір, п...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

вівторок, 6 травень 2025, 17:12

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...