Ласуни будуть у захваті: Найкращі рецепти пісних десертів від популярних блогерів

Із 28 листопада в усіх православних християн розпочався Великий піст. За церковним статутом, у цей період діють деякі обмеження у їжі. Зокрема, у молочних та м`ясних продуктах. Теж саме стосується і солодощів – важливо, щоб десерти не містили у собі молока й тваринних жирів. Патріоти України пропонують вашій увазі десерти, якими можна потішити себе у піст.

Лимонне печиво за рецептом фудблогера prasadam_food.

Інгредієнти:

  • Мінеральна вода – 3 ст. л.
  • Цедра 1 лимона
  • Сік 1/2 лимона
  • Олія – 100 мл
  • Цукор – 100 г
  • Борошно – 300 г
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – дрібка

Спосіб приготування:

1. Змішати воду, цедру, сік лимона, олію, цукор і сіль.

2. Просіяти у масу борошно із содою. Замісити тісто.

3. Сформувати печиво. Випікати за температури 180 градусів 15 хвилин.

Рогалики з маком за рецептом фудблогера bonappetit.ssm. Опубліковано в Instagram.

Інгредієнти:

  • Тепла вода – 250 мл
  • Дріжджі – 100 г
  • Олія – 250 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Олія
  • Борошно
  • Мак

Спосіб приготування:

1. Дріжджі та цукор розчинити у теплій воді.

2. Відразу додати решту інгредієнтів та замісити тісто.

3. Розкачати у пласт, вирізати трикутнички, покласти начинку та загорнути в рогалик.

4. Викласти на деко та випікати за температури 220 градусів 15-20 хвилин.

Бананові іриски за рецептом kramnychka_porad. Опубліковано в Instagram.

Іриски з бананом

Інгредієнти:

  • Банан – 1-2 шт.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Кероб – 1 ст. л.
  • Мелена кориця – 1/2 ч. л.
  • Кокосова олія – 1/2 скл.

Спосіб приготування:

1. Змішати всі інгредієнти за допомогою блендера.

2. Отриману масу перелити у форму та поставити у морозильну камеру на 30 хвилин.


Є секрет! Що досвідчені господині додають при варінні пельменів для покращення смаку

п’ятниця, 6 червень 2025, 12:35

Пельмені завжди можна приготувати дуже смачно, якщо відповідально підійти до вибору складових. Не тільки від якості тіста та м’яса залежатиме результат: важливо ще правильно відварити пельмені. Які моменти варто враховувати під час готування, передають...

Буде ідеальним! ТОП-5 правил, як готувати тісто на опарі

п’ятниця, 6 червень 2025, 11:10

Для того щоб дріжджове тісто вийшло вдалим, потрібно дотримуватися деяких основних правил його приготування – кулінарні хитрощі, які допоможуть зробити випічку легкою і повітряною, передають Патріоти України. Існує два способи приготування дріжджового ...