Смачна, ароматна і ситна страва на кожен день. Ліниві вареники на швидку руку

Такі вареники готуються за лічені хвилини, а така смакота виходить, зазначають Патріоти України.

Нам знадобиться:

  • Картопля – 300 грам
  • Борошно – 100 грам
  • Яйце – 1 штука
  • Вершкове масло – 15 грам
  • Сіль – 1/2 ч. ложки

Підлива:

  • Цибуля – 1 штука
  • Вершкове масло – 15 грам
  • Соняшникова олія – 2 ст. ложки

Покроковий рецепт приготування:

Очищаємо картоплю та відварюємо у підсоленій воді. Зливаємо воду з картоплі і даємо їй охолонути.

Потім розминаємо картоплю товкачем. Додаємо яйце, розм’якшене вершкове масло, всипаємо борошно і замішуємо тісто (тісто повинне вийти м’яким і трохи липким).

Далі тісто посипаємо борошном і для зручності розділяємо на дві-три частини. Беремо по одній частині і розкачуємо джгутик, діаметром 1,5-2 сантиметри. Потім нарізаємо на шматочки шириною 1,5-2 сантиметри.

Кожен шматочок обмокуємо липкою стороною в борошні і злегка притискаємо пальцем. Все теж саме робимо з іншими шматочками.

У підсолену киплячу воду опускаємо вареники. Як тільки вареники випливуть, кип’ятимо дві хвилини. Готово, можна подавати до столу. Смачного!

Ці овочі рятують печінку - гепатолог розкрив секрет

середа, 24 грудень 2025, 13:08

Печінка відповідає за травлення, накопичення енергії та виведення токсинів. Але запалення та надлишок жиру можуть серйозно її пошкодити. Експерти кажуть, що правильні овочі здатні захистити цей орган, передають Патріоти України. Броколі – головний геро...

Алюмінієва фольга може шкодити вашому здоров’ю! Те, що роблять багато людей на кухні, небезпечно

середа, 24 грудень 2025, 12:45

Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні: загортаємо бутерброди, готуємо на грилі, зберігаємо їжу. Проте не всі знають, що її використання може бути небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Експерти наголошують: замініть фольгу на ...