Смачна, ароматна і ситна страва на кожен день. Ліниві вареники на швидку руку

Такі вареники готуються за лічені хвилини, а така смакота виходить, зазначають Патріоти України.

Нам знадобиться:

  • Картопля – 300 грам
  • Борошно – 100 грам
  • Яйце – 1 штука
  • Вершкове масло – 15 грам
  • Сіль – 1/2 ч. ложки

Підлива:

  • Цибуля – 1 штука
  • Вершкове масло – 15 грам
  • Соняшникова олія – 2 ст. ложки

Покроковий рецепт приготування:

Очищаємо картоплю та відварюємо у підсоленій воді. Зливаємо воду з картоплі і даємо їй охолонути.

Потім розминаємо картоплю товкачем. Додаємо яйце, розм’якшене вершкове масло, всипаємо борошно і замішуємо тісто (тісто повинне вийти м’яким і трохи липким).

Далі тісто посипаємо борошном і для зручності розділяємо на дві-три частини. Беремо по одній частині і розкачуємо джгутик, діаметром 1,5-2 сантиметри. Потім нарізаємо на шматочки шириною 1,5-2 сантиметри.

Кожен шматочок обмокуємо липкою стороною в борошні і злегка притискаємо пальцем. Все теж саме робимо з іншими шматочками.

У підсолену киплячу воду опускаємо вареники. Як тільки вареники випливуть, кип’ятимо дві хвилини. Готово, можна подавати до столу. Смачного!

Мигдаль продовжує життя! ТОП-7 причин додати його до свого раціону

субота, 18 жовтень 2025, 18:15

Мигдаль, хоча і часто називають горіхом, насправді є насінням багаторічного дерева, родом із Центральної та Малої Азії. Сьогодні ці насіння вирощують по всьому світу, а США є найбільшим виробником. В Європі мигдаль росте в Іспанії, Італії, Хорватії та ...

Ви могли це не знати! Кому не можна їсти яблука і чому

субота, 18 жовтень 2025, 17:28

У фруктах, зокрема в яблуках, клітковина, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, як стверджують фахівці, здебільшого накопичуються на поверхні плоду. Цим пояснюється, що яблуко, з'їдене цілим, краще для травлення, ніж очищене, передають Патріоти України....