Смачна куряча грудка в глазурі - спробуйте раз і будете готувати постійно

Дуже оригінальний смак курячої грудки в медовій глазурі з соєвим соусом і часником - особливо смачно подавати з рисом, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 3 курячі грудки;
  • Сіль і перець;
  • 60 гр. борошна (1/4 склянки);
  • 3,5 ст. л. вершкового масла або 2,5 ст. л. рослиннох олії (на вибір);
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 1,5 ст. л. яблучного оцту;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 90 мл (1/3 склянки) меду;
  • зелена цибуля для подачі (необов'язково).

Приготування:

Грудки надрізати хрест-навхрест, посолити і поперчити. Обваляти в борошні.

На сковороді розігріти 3 ст.л. вершкового масла або 2 ст. л. рослинної олії на вибір. Підсмажити курочку з обох сторін на вогні вище середнього до золотої скоринки (3-4 хвилини з кожного боку).

Вогонь зменшити, покласти в центр масло, що залишилося (0,5 ст. л.), а також дрібно порізаний часник.

Влити мед, соєвий соус, яблучний оцет. Розподілити по всій сковороді.

Уварювати близько 1-2 хвилин до карамелізації. В процесі курочку повертати, щоб вона з усіх боків була в глазурі.

Готову курочку присипати дрібно порізаною зеленою цибулею. Спробуйте — це дивно смачно!

Ці овочі рятують печінку - гепатолог розкрив секрет

середа, 24 грудень 2025, 13:08

Печінка відповідає за травлення, накопичення енергії та виведення токсинів. Але запалення та надлишок жиру можуть серйозно її пошкодити. Експерти кажуть, що правильні овочі здатні захистити цей орган, передають Патріоти України. Броколі – головний геро...

Алюмінієва фольга може шкодити вашому здоров’ю! Те, що роблять багато людей на кухні, небезпечно

середа, 24 грудень 2025, 12:45

Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні: загортаємо бутерброди, готуємо на грилі, зберігаємо їжу. Проте не всі знають, що її використання може бути небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Експерти наголошують: замініть фольгу на ...