Смачна куряча грудка в глазурі - спробуйте раз і будете готувати постійно

Дуже оригінальний смак курячої грудки в медовій глазурі з соєвим соусом і часником - особливо смачно подавати з рисом, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 3 курячі грудки;
  • Сіль і перець;
  • 60 гр. борошна (1/4 склянки);
  • 3,5 ст. л. вершкового масла або 2,5 ст. л. рослиннох олії (на вибір);
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 1,5 ст. л. яблучного оцту;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 90 мл (1/3 склянки) меду;
  • зелена цибуля для подачі (необов'язково).

Приготування:

Грудки надрізати хрест-навхрест, посолити і поперчити. Обваляти в борошні.

На сковороді розігріти 3 ст.л. вершкового масла або 2 ст. л. рослинної олії на вибір. Підсмажити курочку з обох сторін на вогні вище середнього до золотої скоринки (3-4 хвилини з кожного боку).

Вогонь зменшити, покласти в центр масло, що залишилося (0,5 ст. л.), а також дрібно порізаний часник.

Влити мед, соєвий соус, яблучний оцет. Розподілити по всій сковороді.

Уварювати близько 1-2 хвилин до карамелізації. В процесі курочку повертати, щоб вона з усіх боків була в глазурі.

Готову курочку присипати дрібно порізаною зеленою цибулею. Спробуйте — це дивно смачно!

Чому смажена картопля виходить бліда і розвалюється на сковорідці - поширені помилки господинь

понеділок, 30 червень 2025, 16:44

Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...

Психотест на пончики: Обери свій улюблений смак - і дізнайся, яка твоя головна слабкість

понеділок, 30 червень 2025, 12:12

Солодощі можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Зокрема - наші слабкості, передають Патріоти України. Який пончик ти вибираєш, коли хочеш побалувати себе? Твій вибір видає твої вразливі місця, приховані риси характеру і реакції, які ти часто...