Смачна куряча грудка в глазурі - спробуйте раз і будете готувати постійно

Дуже оригінальний смак курячої грудки в медовій глазурі з соєвим соусом і часником - особливо смачно подавати з рисом, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 3 курячі грудки;
  • Сіль і перець;
  • 60 гр. борошна (1/4 склянки);
  • 3,5 ст. л. вершкового масла або 2,5 ст. л. рослиннох олії (на вибір);
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 1,5 ст. л. яблучного оцту;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 90 мл (1/3 склянки) меду;
  • зелена цибуля для подачі (необов'язково).

Приготування:

Грудки надрізати хрест-навхрест, посолити і поперчити. Обваляти в борошні.

На сковороді розігріти 3 ст.л. вершкового масла або 2 ст. л. рослинної олії на вибір. Підсмажити курочку з обох сторін на вогні вище середнього до золотої скоринки (3-4 хвилини з кожного боку).

Вогонь зменшити, покласти в центр масло, що залишилося (0,5 ст. л.), а також дрібно порізаний часник.

Влити мед, соєвий соус, яблучний оцет. Розподілити по всій сковороді.

Уварювати близько 1-2 хвилин до карамелізації. В процесі курочку повертати, щоб вона з усіх боків була в глазурі.

Готову курочку присипати дрібно порізаною зеленою цибулею. Спробуйте — це дивно смачно!

Бережіться! Які продукти підвищують ризик гіпертонії

четвер, 5 червень 2025, 6:47

Деякі продукти значно підвищують ризик гіпертонії (високого тиску), особливо при регулярному або надмірному вживанні. Ось основні групи продуктів, які варто обмежити або уникати, якщо ти хочеш знизити ризик гіпертонії, передають Патріоти України.

Є секрет! Що додати в тісто для пельменів, щоб воно вийшло м’яким та еластичним

четвер, 5 червень 2025, 6:13

Виявляється, що один інгредієнт відповідає за такі якості пельменного тіста, як м’якість і еластичність. Нерідко процес приготування домашніх пельменів зазнає краху саме через те, що з тістом у господині не склалося, а якщо точніше, то не склеїлося, а ...