Смачна та поживна страва за 15 хвилин: Рецепт кальмарів у сметанному соусі

Вживання кальмарів в їжу сприяє поліпшенню пам’яті, нормалізації рівня цукру в крові, зниженню поганого холестерину, виведенню шлаків і токсинів з організму, відновленню серцево-судинної системи, зміцненню і росту волосся. М’ясо кальмара багате вітамінами і мінералами. Воно містить вітаміни В1, В12, вітамін Е, фолієву кислоту, мікроелементи: магній, фосфор, йод, кобальт, цинк, тому Патріоти України пропонують вам не вагатися, а швидше приготувати смачну та корисну страву.

Інгредієнти:

  • 300 г кальмарів,
  • 1/2 цибулі,
  • 2 ст.л. сметани,
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Підготувати кальмарів.
  2. У кип’ячу воду додати сіль та відварити кальмарів протягом 1-2 хв.
  3. З кип’ячої води перекласти у холодну, почистити кальмарів та порізати кільцями.
  4. Цибулю порізати кільцями, обсмажити в олії.
  5. Додати кільця кальмарів. Тушити під закритою кришкою протягом 5-7 хв.
  6. Додати сметану, сіль та перець. Перемішати. Обсмажити все разом на середньому вогні ще протягом 5 хвилин.

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...