Смачна вечеря майже за півгодини: Рецепт картопляної запіканки з консервованим тунцем

Якщо вам набридли звичні страви з картоплі й хочеться чогось оригінального, але не важкого у приготуванні – цей рецепт саме для вас. Свіжий тунець задорогий для простої запіканки, а от консервований – те що треба, зазначають Патріоти України.

Якщо ще й анчоуси додати, то ваша родина взагалі буде в захваті!

Рецепт картопляної запіканки з консервованим тунцем

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4 – 8

Інгредієнти:


Приготування:

  • Картоплю помийте, почистіть від шкірки й відваріть у підсоленій воді до готовності.
  • Частину води після варіння картоплі залиште для пюре.
  • Розімніть картоплю товкачем, додавши вершки. Якщо пюре вийшло загустим, влийте трішки картопляного відвару й перемішайте.
  • Цибулю наріжте півкільцями й обсмажте на оливковій олії. Додайте до неї дрібно нарізані анчоуси та тим'ян. Тримайте суміш на вогні, доки цибуля не карамелізується.
  • Розберіть тунець на волокна й змішайте з обсмаженою цибулею. Додайте петрушку та перемішайте масу. Поперчіть її та, за бажанням, посоліть.
  • Змастіть форму для випічки вершковим маслом і викладіть на дно начинку з тунця.
  • На начинку викладіть картопляне пюре й розрівняйте ложкою.
  • Посипте все тертим сиром.
  • Відправте запіканку до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 15 – 20 хвилин.
  • Страва готова! Наріжте її на порції – і можете подавати до столу.
Джерело: 24 канал

А ви це знали? Навіщо під час приготування котлетного фаршу додають крохмаль

вівторок, 25 лютий 2025, 0:12

Котлети є стравою універсальною та популярною, тому у кожного кухаря є свої секрети приготування. Під час готування більшість господарок експериментує на кухні, удосконалюючи класичні рецепти, передають Патріоти України. З часом багато страв дещо зміню...

Як правильно смажити омлет - дрібниці, про які забувають господині

понеділок, 24 лютий 2025, 23:44

Омлет є відмінним варіантом для смачного та корисного прийому їжі у будь-який час, передають Патріоти України. Страву може приготувати кожен, оскільки складається омлет із найпростіших інгредієнтів. Потрібно лише змішати молоко та яйця. Урізноманітнити...