Смачна вечеря майже за півгодини: Рецепт картопляної запіканки з консервованим тунцем

Якщо вам набридли звичні страви з картоплі й хочеться чогось оригінального, але не важкого у приготуванні – цей рецепт саме для вас. Свіжий тунець задорогий для простої запіканки, а от консервований – те що треба, зазначають Патріоти України.

Якщо ще й анчоуси додати, то ваша родина взагалі буде в захваті!

Рецепт картопляної запіканки з консервованим тунцем

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4 – 8

Інгредієнти:


Приготування:

  • Картоплю помийте, почистіть від шкірки й відваріть у підсоленій воді до готовності.
  • Частину води після варіння картоплі залиште для пюре.
  • Розімніть картоплю товкачем, додавши вершки. Якщо пюре вийшло загустим, влийте трішки картопляного відвару й перемішайте.
  • Цибулю наріжте півкільцями й обсмажте на оливковій олії. Додайте до неї дрібно нарізані анчоуси та тим'ян. Тримайте суміш на вогні, доки цибуля не карамелізується.
  • Розберіть тунець на волокна й змішайте з обсмаженою цибулею. Додайте петрушку та перемішайте масу. Поперчіть її та, за бажанням, посоліть.
  • Змастіть форму для випічки вершковим маслом і викладіть на дно начинку з тунця.
  • На начинку викладіть картопляне пюре й розрівняйте ложкою.
  • Посипте все тертим сиром.
  • Відправте запіканку до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 15 – 20 хвилин.
  • Страва готова! Наріжте її на порції – і можете подавати до столу.
Джерело: 24 канал

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...