Смачна вечеря майже за півгодини: Рецепт картопляної запіканки з консервованим тунцем

Якщо вам набридли звичні страви з картоплі й хочеться чогось оригінального, але не важкого у приготуванні – цей рецепт саме для вас. Свіжий тунець задорогий для простої запіканки, а от консервований – те що треба, зазначають Патріоти України.

Якщо ще й анчоуси додати, то ваша родина взагалі буде в захваті!

Рецепт картопляної запіканки з консервованим тунцем

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4 – 8

Інгредієнти:


Приготування:

  • Картоплю помийте, почистіть від шкірки й відваріть у підсоленій воді до готовності.
  • Частину води після варіння картоплі залиште для пюре.
  • Розімніть картоплю товкачем, додавши вершки. Якщо пюре вийшло загустим, влийте трішки картопляного відвару й перемішайте.
  • Цибулю наріжте півкільцями й обсмажте на оливковій олії. Додайте до неї дрібно нарізані анчоуси та тим'ян. Тримайте суміш на вогні, доки цибуля не карамелізується.
  • Розберіть тунець на волокна й змішайте з обсмаженою цибулею. Додайте петрушку та перемішайте масу. Поперчіть її та, за бажанням, посоліть.
  • Змастіть форму для випічки вершковим маслом і викладіть на дно начинку з тунця.
  • На начинку викладіть картопляне пюре й розрівняйте ложкою.
  • Посипте все тертим сиром.
  • Відправте запіканку до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 15 – 20 хвилин.
  • Страва готова! Наріжте її на порції – і можете подавати до столу.
Джерело: 24 канал

Засинаєте важко? Пийте цей напій ввечері - і сон стане глибоким

неділя, 7 грудень 2025, 17:13

Все більше людей страждають від безсоння та труднощів із засинанням. Недосипання негативно впливає на мозок, нервову систему, серце та кровоносну систему. Експерти радять включити до раціону продукт, багатий на мелатонін - гормон сну, передають Патріот...

Сполоснули фрукти чи овочі й думаєте, що ті чисті? Найпоширеніша помилка, через яку з’їдаємо пестициди

неділя, 7 грудень 2025, 12:12

Мало хто дотримується рекомендацій щодо ретельного миття фруктів та овочів після покупки. Однак експерти попереджають: просте ополіскування під проточною водою може залишати на продуктах більшість пестицидів, бактерій та бруду. Є кілька методів, які сп...