Якщо вам набридли звичні страви з картоплі й хочеться чогось оригінального, але не важкого у приготуванні – цей рецепт саме для вас. Свіжий тунець задорогий для простої запіканки, а от консервований – те що треба, зазначають Патріоти України.
Якщо ще й анчоуси додати, то ваша родина взагалі буде в захваті!
Рецепт картопляної запіканки з консервованим тунцем
Час: 40 хвилин
Порції: 4 – 8
Інгредієнти:
Приготування:
Картоплю помийте, почистіть від шкірки й відваріть у підсоленій воді до готовності.
Частину води після варіння картоплі залиште для пюре.
Розімніть картоплю товкачем, додавши вершки. Якщо пюре вийшло загустим, влийте трішки картопляного відвару й перемішайте.
Цибулю наріжте півкільцями й обсмажте на оливковій олії. Додайте до неї дрібно нарізані анчоуси та тим'ян. Тримайте суміш на вогні, доки цибуля не карамелізується.
Розберіть тунець на волокна й змішайте з обсмаженою цибулею. Додайте петрушку та перемішайте масу. Поперчіть її та, за бажанням, посоліть.
Змастіть форму для випічки вершковим маслом і викладіть на дно начинку з тунця.
На начинку викладіть картопляне пюре й розрівняйте ложкою.
Посипте все тертим сиром.
Відправте запіканку до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 15 – 20 хвилин.
Страва готова! Наріжте її на порції – і можете подавати до столу.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...