Смачна вечеря нашвидкуруч: Рецепт запеченого рибного філе з лимонним соусом

Запечений лосось ідеально підходить для сімейного застілля, або для швидкого обіду, коли у вас немає часу готувати. Страва дієтична та поживна, не зашкодить вашій фігурі, зазначають Патріоти України.

Рецепт запеченого лосося

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Форму для запікання злегка змастіть олією.
  2. Обсушіть шматочки лосося паперовим рушником, щоб позбутися зайвої вологи.
  3. Змішайте лимонний сік, оливкову олію, часник і вино. Натріть рибу приготованою сумішшю і викладіть у форму для запікання. Присмачте дрібкою солі та чорного меленого перцю.
  4. Випікайте рибу в духовці 10 – 12 хвилин.
  5. Приготуємо соус. Розтопіть вершкове масло, додайте часник і готуйте в сотейнику до появи аромату (30 секунд).
  6. Влийте вино і проваріть суміш 2 – 3 хвилини. Додайте вершки та варіть, поки соус злегка не загусне.
  7. Зніміть соус з вогню, додайте лимонний сік, шматочки лимона і подрібнену петрушку.
  8. Залийте соусом приготований лосось, залишіть на кілька хвилин, щоб сік риби та соус об'єдналися.

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...