Запечений лосось ідеально підходить для сімейного застілля, або для швидкого обіду, коли у вас немає часу готувати. Страва дієтична та поживна, не зашкодить вашій фігурі, зазначають Патріоти України.
Рецепт запеченого лосося
Час: 15 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
Приготування:
Розігрійте духовку до 220 градусів. Форму для запікання злегка змастіть олією.
Обсушіть шматочки лосося паперовим рушником, щоб позбутися зайвої вологи.
Змішайте лимонний сік, оливкову олію, часник і вино. Натріть рибу приготованою сумішшю і викладіть у форму для запікання. Присмачте дрібкою солі та чорного меленого перцю.
Випікайте рибу в духовці 10 – 12 хвилин.
Приготуємо соус. Розтопіть вершкове масло, додайте часник і готуйте в сотейнику до появи аромату (30 секунд).
Влийте вино і проваріть суміш 2 – 3 хвилини. Додайте вершки та варіть, поки соус злегка не загусне.
Зніміть соус з вогню, додайте лимонний сік, шматочки лимона і подрібнену петрушку.
Залийте соусом приготований лосось, залишіть на кілька хвилин, щоб сік риби та соус об'єдналися.
Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...
Кардіологи попереджають: картопляні чіпси - це не просто калорійна закуска, а серйозна загроза для серцево-судинної системи, передають Патріоти України. Навіть запечені чіпси не є безпечним варіантом — вони все одно містять багато рафінованих вуглеводі...