Смачна вечеря з простих продуктів - котлети в підливі, від яких не відірватися

Готуємо просту і бюджетну страву з найпростіших продуктів - котлети в підливі, зазначають Патріоти України.

Котлети створюємо з овочів – картоплі і моркви, до яких додаємо м’ясний фарш. Для підливи використовуємо суміш томатної пасти і сметани, для аромату в соус додаємо цибулю. Котлети виходять дуже смачними, навіть не зрозуміло з чого вони приготовані, за смаком трохи нагадують ліниві голубці, хоча в складі немає капусти.

Необхідні продукти:

  • М’ясний фарш – 300-400 г
  • Морква – 2 шт
  • Картопля – 2 шт
  • Часник – 1-2 зубчик
  • Базилік сушений – 1 щіпка
  • Паприка копчена мелена – 1 щіпка
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Соняшникова олія для смаження – 2 ст.л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Соняшникова олія – 30 мл
  • Томатна паста – 30 г
  • Сметана – 100 г
  • Суміш спецій – за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Підготуйте продукти для приготування страви. Овочі очистіть, ретельно вимийте. Моркву натріть на дрібній тертці, покладіть в друшляк, щоб стікав сік.

2. Бульби картоплі натріть на грубій терці, додайте до моркви. Овочі злегка посоліть, щоб вони швидше виділили сік, перемішайте, дайте постояти 5 хвилин.

3. Суміш руками відіжміть від соку, перекладіть в глибоку ємність, додайте спеції – мелений чорний перець, паприку, базилік і подрібнений часник.

4. До овочів додайте м’ясний фарш, суміш ретельно перемішайте руками, повністю поєднуючи всі компоненти між собою.

5. З маси сформуйте биточки довгастої форми і однакового розміру.

6. Обсмажте їх в олії на сковороді з двох сторін по 2 хвилини до придбання рум’яної скоринки. Котлети на цьому етапі не обов’язково доводити до готовності. Вогонь тримайте на середньому рівні.

7. На окремій сковороді обсмажте дрібні кубики цибулі до м’якості.

8. Томатну пасту розведіть в склянці води, влийте в сковорідку до цибулі, додайте сметану, сіль, мелений перець, перемішайте. Томатну пасту можна замінити томатним соком, не розбавляючи його водою.

9. Підливу закип’ятіть, опустіть в неї смажені биточки, вогонь зменшіть до мінімального. Тушкуйте котлети в підливі наступні 30 хвилин. Сковорідку прикрийте кришкою.

10. Готову страву присипте подрібненою зеленню.

11. Перекладіть котлети в томаті на тарілку, подайте на стіл. Смачного!

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...