Смачна вечеря з простих продуктів - котлети в підливі, від яких не відірватися

Готуємо просту і бюджетну страву з найпростіших продуктів - котлети в підливі, зазначають Патріоти України.

Котлети створюємо з овочів – картоплі і моркви, до яких додаємо м’ясний фарш. Для підливи використовуємо суміш томатної пасти і сметани, для аромату в соус додаємо цибулю. Котлети виходять дуже смачними, навіть не зрозуміло з чого вони приготовані, за смаком трохи нагадують ліниві голубці, хоча в складі немає капусти.

Необхідні продукти:

  • М’ясний фарш – 300-400 г
  • Морква – 2 шт
  • Картопля – 2 шт
  • Часник – 1-2 зубчик
  • Базилік сушений – 1 щіпка
  • Паприка копчена мелена – 1 щіпка
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Соняшникова олія для смаження – 2 ст.л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Соняшникова олія – 30 мл
  • Томатна паста – 30 г
  • Сметана – 100 г
  • Суміш спецій – за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Підготуйте продукти для приготування страви. Овочі очистіть, ретельно вимийте. Моркву натріть на дрібній тертці, покладіть в друшляк, щоб стікав сік.

2. Бульби картоплі натріть на грубій терці, додайте до моркви. Овочі злегка посоліть, щоб вони швидше виділили сік, перемішайте, дайте постояти 5 хвилин.

3. Суміш руками відіжміть від соку, перекладіть в глибоку ємність, додайте спеції – мелений чорний перець, паприку, базилік і подрібнений часник.

4. До овочів додайте м’ясний фарш, суміш ретельно перемішайте руками, повністю поєднуючи всі компоненти між собою.

5. З маси сформуйте биточки довгастої форми і однакового розміру.

6. Обсмажте їх в олії на сковороді з двох сторін по 2 хвилини до придбання рум’яної скоринки. Котлети на цьому етапі не обов’язково доводити до готовності. Вогонь тримайте на середньому рівні.

7. На окремій сковороді обсмажте дрібні кубики цибулі до м’якості.

8. Томатну пасту розведіть в склянці води, влийте в сковорідку до цибулі, додайте сметану, сіль, мелений перець, перемішайте. Томатну пасту можна замінити томатним соком, не розбавляючи його водою.

9. Підливу закип’ятіть, опустіть в неї смажені биточки, вогонь зменшіть до мінімального. Тушкуйте котлети в підливі наступні 30 хвилин. Сковорідку прикрийте кришкою.

10. Готову страву присипте подрібненою зеленню.

11. Перекладіть котлети в томаті на тарілку, подайте на стіл. Смачного!

Все дуже просто! Який секретний інгредієнт додати в маринад для шашлику, щоб м'ясо було соковитим

середа, 1 травень 2024, 7:52

Для того, щоб шашлик був соковитим, зовсім не обов'язково вигадувати різноманітні маринади або додавати все, що є в холодильнику. Достатньо додати трохи спецій, а також один простий інгредієнт - мінералку, передають Патріоти України. Ідея приготування...

Не відірватися! Як приготувати піцу на сковороді без тіста

середа, 1 травень 2024, 7:07

Піца без класичного тіста на сковороді готується швидко, а смакує ще більше. Все тому, що основа в такої піци із картоплі. Ви отримуєте 2 в 1 - картопляник і піцу, передають Патріоти України. Для основи потріть на тертку 2-3 картоплини, додайте 1 яйце...