Смачна запіканка з картоплею і беконом, яка тане в роті - готувати всього 15 хвилин

Неймовірно смачна запіканка на швидку руку, яка просто тане в роті. Цей рецепт здивує ваших близьких своєю ніжною текстурою, передають Патріоти України.

Готувати картопляну запіканку дуже просто, та й часу багато не займе. Така запіканка з картоплею і беконом стане прекрасним доповнення до сніданку або ситною вечерею.

Запіканка з картоплею і беконом - рецепт

Вам потрібно:

  • Картопля середня - 5-7 штуки
  • Бекон - 150 грам
  • Сметана, грецький йогурт або вершки
  • Помідори - 2 штуки
  • Олія оливкова
  • Сир твердий - 200 грам
  • Сіль, спеції

Бекон попередньо варто порізати тонкими слайсами і обсмажити на оливковій олії.

Картоплю попередньо запікаємо в духовці. Далі очищаємо і нарізаємо.

Розігріти попередньо духовку до 180 градусів.

Форму для запікання змащуємо оливковою олією.

Викладаємо картоплю, далі поливаємо сметаною або вершками, наверх сир (можна потерти або порізати шматочками), далі бекон, знову частина картоплі, сметана та верх посипаємо сиром.

Відправляємо в духовку на 15 хвилин, поки повністю не розплавиться сир.

Можна посипати запіканку зеленою цибулею або кропом.

Секрет досвідчених господинь! Для чого додають вершкове масло у фарш для котлет

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:09

Господині часто змінюють рецепти під свої смаки та уподобання, передають Патріоти України. Це надає стравам нового «звучання» та допомагає вдосконалити смак. Традиційна рецептура в доповненні з експериментами — основа вдалих кулінарних рішень. Про одне...

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...