Смачна запіканка з картоплею і беконом, яка тане в роті - готувати всього 15 хвилин

Неймовірно смачна запіканка на швидку руку, яка просто тане в роті. Цей рецепт здивує ваших близьких своєю ніжною текстурою, передають Патріоти України.

Готувати картопляну запіканку дуже просто, та й часу багато не займе. Така запіканка з картоплею і беконом стане прекрасним доповнення до сніданку або ситною вечерею.

Запіканка з картоплею і беконом - рецепт

Вам потрібно:

  • Картопля середня - 5-7 штуки
  • Бекон - 150 грам
  • Сметана, грецький йогурт або вершки
  • Помідори - 2 штуки
  • Олія оливкова
  • Сир твердий - 200 грам
  • Сіль, спеції

Бекон попередньо варто порізати тонкими слайсами і обсмажити на оливковій олії.

Картоплю попередньо запікаємо в духовці. Далі очищаємо і нарізаємо.

Розігріти попередньо духовку до 180 градусів.

Форму для запікання змащуємо оливковою олією.

Викладаємо картоплю, далі поливаємо сметаною або вершками, наверх сир (можна потерти або порізати шматочками), далі бекон, знову частина картоплі, сметана та верх посипаємо сиром.

Відправляємо в духовку на 15 хвилин, поки повністю не розплавиться сир.

Можна посипати запіканку зеленою цибулею або кропом.

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...