
Готується ця страва досить просто, інгредієнти звичайні, немає нічого
складного. Голубці виходять дуже смачними, ароматними, ніжними, а в
доповненні зі сметанно-томатним соусом, просто тануть у роті, інформує Ukr.Media. Цю страву можна подавати й до святкового столу: повірте, ваші гості будуть у захваті, передають Патріоти України.
Склад продуктів
- вода для фаршу — 120 мілілітрів;
- білокачанна капуста — 1,2 кілограма;
- рослинна олія — 100 мілілітрів;
- вода (окріп!) для рису — 150 мілілітрів;
- рис — 150 грамів;
- подрібнена петрушка — 3 столові ложки;
- цибулина — 1 штука;
- яловичина (м'якоть) — 600 грамів;
- сіль — 1 чайна ложка;
- мелений чорний перець — 0,5 чайної ложки.
Для соусу
- сіль — 2 чайні ложки;
- сметана — 200 грамів;
- вода — 700 мілілітрів;
- томатна паста — 200 грамів;
- борошно — 2 столові ложки;
- цукор — 3 чайні ложки;
- мелений чорний перець — 0,5 чайної ложки.
Покроковий процес приготування
- Для
початку приготуємо рис: його потрібно висипати в каструлю, залити
киплячою водою, накрити кришкою і хвилин десять варити на дуже
маленькому вогні. Потім залишити остигати під кришкою.
- Далі
беремо цибулю, очищаємо її від шкірки та нарізаємо дрібними кубиками.
Нарізану цибулю обсмажуємо до прозорості на сковороді з рослинною олією.
- З білокачанної капусти необхідно зняти верхні листки та гострим ножем видалити качан.
- У
велику каструлю кладемо підготовлену капусту, заливаємо окропом,
накриваємо кришкою і варимо, при постійному кипінні, приблизно хвилин
п'ятнадцять: до напівготовності.
- Потім кладемо капусту на друшляк і даємо час стекти воді.
- Підготуємо м'ясо: його потрібно два рази пропустити через м'ясорубку з дрібною решіткою.
- Підготуємо петрушку: її треба промити, обсушити й подрібнити за допомогою ножа.
- Додаємо
у фарш воду, подрібнену петрушку, відварений рис, сіль, чорний мелений
перець, підсмажену цибулю і все ретельно перемішуємо. Фарш готовий.
- Відварену до напівготовності капусту необхідно розібрати на окремі листки, черешки листя потрібно злегка відбити.
- Переходимо до формування голубців. На листок капусти кладемо фарш і загортаємо його всередину.
- Потім голубці паніруємо в борошні й обсмажуємо на сковороді з рослинною олією з обох сторін.
- Обсмажені голубці потрібно скласти на деко з високими бортиками.
- Готуємо
соус. У суху сковороду насипати борошно, підсушуємо на маленькому
вогні, постійно перемішуємо: до появи приємного горіхового запаху.
- В
іншій сковороді, при постійному перемішуванні, підігріваємо сметану,
зменшуємо вогонь, додаємо томатну пасту та інтенсивно перемішуємо до
однорідності.
- В однорідну масу, при постійному перемішуванні,
додаємо підсушене борошно, воду, сіль, цукор, чорний мелений перець,
збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння.
- Кількість води та спецій можете регулювати самостійно.
- Далі необхідно залити соусом голубці та відправити в розігріту до 180-200 градусів духовку на тридцять хвилин.
- Готові голубці викладаємо на тарілку, посипаємо подрібненою зеленню.
Чудові голубці готові: їх смачний аромат розноситься по всьому будинку. Приємного апетиту.
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...
Рис – універсальний гарнір, який можна поєднувати з різними продуктами та спеціями. Крім того, ця крупа забезпечує приплив енергії на цілий день, передають Патріоти України. Вариться рисова каша легко. Однак деякі недосвідчені кулінари припускаються по...