Смачні і ароматні: Рецепт німецьких сирних кльоцок з карамелізованою цибулею

За бажанням із страви можна прибрати цибулю. Фото:ottolenghi/instagram.com.Шеф-кухар Йотам Оттоленгі поділився рецептом незвичайної страви із південної Німеччини, передають Патріоти України.

Spätzle - це галушки або локшина на яєчній основі з сиром родом із південної Німеччини. Префікс «käse» додає до страви смажену цибулю, яку Йотам Оттоленгі пропонує карамелізувати.

Галушки з сиром

Інгредієнти:

  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 75 г вершкового масла
  • 1 велика цибулина, очищена та тонко нарізана ( 220 г)
  • Сіль та чорний перець
  • 2 ч. л. листя чебрецю
  • 2-3 зубчики часнику, очищених та розчавлених ( 15 г)
  • 1,25 ч. л. кмину, злегка потовченого у ступці
  • 250 г простого борошна
  • 2 яйця, збитих
  • 160 мл газованої води
  • ½ ст.л. лимонного соку
  • 150 г грюєра, тертого (можна замінити іншим сортом твердого сиру)
  • 7 ст.л. (20 г) дрібно нарізаної зеленої цибулі
  • 8 ст.л. (30 г) крупно нарізаної петрушки

Приготування:

Спочатку приготуйте всі інгредієнти, щоб процес був простішим. Наріжте та натріть усі продукти.

Поставте неглибоку сковороду середнього розміру з антипригарним покриттям на середній вогонь, додайте олію, вершкове масло, цибулю та трохи солі. Готуйте, часто помішуючи, протягом 20-25 хвилин, поки цибуля не стане золотистою.

Додайте чебрець, часник та чайну ложку насіння кмину, готуйте, помішуючи, ще 3 хвилини до появи аромату, потім зніміть з вогню.

Тим часом приготуйте тісто на шпецле. Просійте борошно в середню миску і додайте половину чайної ложки солі. Зробіть усередині заглиблення, потім влийте воду та збиті яйця. Дерев'яною ложкою або лопаткою активно вмішуйте рідкі інгредієнти протягом двох хвилин, поки не з'являться великі бульбашки повітря і тісто не стане гладким і блискучим.

У середню каструлю налийте півтора літри води, додайте півтори столові ложки солі та доведіть до кипіння. Як тільки вона закипить, зменшіть вогонь до середнього та залиште кипіти. Тримайте велику шумівку із середніми або великими отворами над каструлею, викладіть тісто на неї і продавіть у воду через отвори. Коли шпецле спливуть на поверхню приблизно через 10 секунд, вони будуть готові, тому витягніть їх другою шумівкою, перекладіть у друшляк, щоб стекла вода, і повторіть те ж саме з тістом, що залишилося.

Розігрійте духовку до 240°C (вентиляція 220°C) і змішайте грюєр з нарізаною зеленою цибулею і петрушкою в невеликій мисці.

Вмішайте приготовлений шпецле в ще теплу суміш цибулі та додайте лимонний сік і чверть чайної ложки чорного перцю. Зніміть з вогню та додайте половину суміші грюєра. Зверху посипте сумішшю грюєра, що залишилася, чорним перцем і насінням кмину.

Запікайте протягом 12 хвилин, поки сир і шпецле не стануть хрусткими. Подавайте страву гарячою прямо в сковороді. Смачного!

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...