Смачні оладки на кефірі за 15 хвилин - ось у чому секрет цього рецепту

Пишні і ніжні оладки можна приготувати за цим простим і швидким рецептом, передають Патріоти України.

Виливаємо в тарілку 500 мл підігрітого в мікрохвильовці кефіру, додаємо одне яйце, 3 столові ложки цукру, 1 чайну ложку солі та все перемішуємо.

З'єднуємо 400 грамів борошна та одну чайну ложку соди. Висипаємо борошно у кефірну суміш та добре перемішуємо.

Залишаємо на 15 хвилин відпочити.

Наливаємо тісто на розігріту сковорідку, добре змащену олією.

На кожен млинець беремо по 1 ложки тіста, щоб оладки вийшли однаковими.

Накриваємо кришкою, обсмажуємо спочатку з одного боку до золотистого кольору, потім відкриваємо кришку, перевертаємо оладки, обсмажуємо до золотистого кольору з іншого боку.

Обсмажуємо оладки на середньому вогні.

Готові оладки подаємо зі сметаною, з варенням, з медом, зі згущеним молоком або будь-яким іншим соусом, але перед цим викладаємо їх на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.

Господиням на замітку! Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

неділя, 9 березень 2025, 12:10

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...

Не робіть так! ТОП-4 неочевидні помилки, через які котлети будуть несмачними

неділя, 9 березень 2025, 11:12

Котлети є дуже поширеною стравою, але не всі кулінари можуть похвалитися тим, що вона завжди виходить ідеальною. Іноді ми несвідомо робимо грубі помилки, через які якість м’ясного продукту стає значно нижчою. Які недоліки призводять до провалу на кухні...