Смачні та натуральні іриски в домашніх умовах. Смак, який нагадує дитинство

Найсмачніші ласощі нашого дитинства - іриски. Кожна дитина добре пам’ятає цю смачну, тягучу цукерку. Пропонуємо приготувати ці смаколики в домашніх умовах за досить короткий проміжок часу, зазначають Патріоти України.

Вам знадобиться:

Пряжене молоко – 200 мл.;

Цукор – 200 гр.;

Мед натуральний – 2 столові ложки;

Масло вершкове – 30 гр.;

Ванілін – 2 гр.;

Олія рафінована – 10 мл.

Спосіб приготування:

Вам знадобиться алюмінієва каструлька. Додайте в неї цукор, мед, масло вершкове та ванілін. Залийте інгредієнти пряженим молоком.

На середньому вогні починайте варити суміш приблизно 30 хвилин перемішуючи дерев’яною ложкою.

Змішуйте до тих пір, поки суміш не загусне та стане світло – коричневого кольору. Після вимкніть плиту.

Дайте суміші охолонути.

Холодну масу розкладіть у спеціальні формочки, можете використати форми для льоду.

Перед розкладанням, змастіть форми рослинною олією.

Поставте їх у морозильну камеру на 30 хвилин.

Потім дістаньте форми та вийміть цукерки.

Приємного чаювання!

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...