
Сало було і залишається ідеальною закускою. Якщо використовувати для маринування різні ароматні спеції і трави, зелень, виходить дуже ніжне, м’яке і ароматне сало. Можна приготувати заздалегідь, воно прекрасно зберігається в морозильній камері, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- сало, 2 кг;
- кріп і петрушка – великий пучок;
- сіль, перець;
- аджика, 100 г;
- часник, 2 головки.
Процес приготування:
- Можна взяти сало з м’ясним прошарком, м’ясо також відмінно промаринується.
- Сало промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.
- Зелень дрібно рубаємо, часник подрібнюємо.
- Зелень і часник добре перемішуємо, всипаємо сіль. Можна солі всипати 2 ч.л. і стільки ж чорного перцю. В зелень ви можете ще додати будь-які спеції.
- Шматок сала надрізаємо, з відстанню 3 см:
- Перевертаємо сало на іншу сторону і робимо надрізи, щоб шматок вийшов розрізаним у вигляді гармошки.
- У надрізи (з одного боку) укладаємо щільно зелень.
- З другої сторони укладемо аджику.
- Обгортаємо шматок пергаментом, потім фольгою і кладемо в пакет.
- Ставимо на добу в холодильник, перекладаємо ще на добу в морозильну камеру.
- Смачніше будь-якого м’яса! Фаршироване сало.
Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...
Осінь - сезон смачних і ситних грибів. Дуже важливо при приготуванні - знати не тільки послідовність дій, а й як правильно смажити гриби, щоб вони не горіли і не перетворилися на кашу, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними по...