Смачніше, ніж просто вінегрет: Рецепт оригінального пюре із буряка та інших овочів

Пюре – це надзвичайно проста та смачна страва, яку часто готують українські господині. Її можна готувати не лише із картоплі, а й з такого доступного інгредієнту, як буряк. Однак, якщо вам набридли салати з буряка, ми рекомендуємо вам спробувати його у вигляді пюре. Такий гарнір стане чудовим доповненням до курки чи свинини, радять Патріоти України.

Пюре з буряка

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 5 невеликих буряків;
  • 2 морквини середнього розміру;
  • 2 фіолетові цибулини;
  • 1 яблуко;
  • 3 столові ложки вершкового масла;
  • 4 столові ложки олії;
  • спеції: сіль, перець, цукор до смаку.

Приготування:

  1. Ретельно промийте буряки та витріть паперовими рушниками.
  2. Викладіть їх на змащене олією деко і накрийте алюмінієвою фольгою.
  3. Поставте буряк у попередньо розігріту духовку до 200 градусів. Запікайте овочі близько 60 хвилин.
  4. Помийте та почистьте моркву, цибулю та яблуко.
  5. Покладіть їх у каструлю і варіть під кришкою близько 5 хвилин.
  6. Очистіть від шкірки запечені буряки.
  7. Змішайте всі овочі в блендері. До отриманого пюре додайте масло, сіль, перець та цукор до свого смаку. Смачного!
Джерело: 24 канал

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...

Ви могли це не знати! Коли піца стає небезпечною - непомітні ризики улюбленої страви

четвер, 18 грудень 2025, 8:45

Піца давно стала улюбленою стравою мільйонів людей, адже її легко замовити й важко втриматися від зайвого шматочка. Та за зовнішньою простотою цієї страви ховаються ризики, про які ми часто навіть не замислюємося, передають Патріоти України. Регулярне ...