Смачніше, ніж у більшості ресторанів: Рецепт класичного грецького салату за 10 хвилин (відео)

Сьогодні грецький салат можна зустріти не лише у сонячній Греції, але й у першокласних ресторанах та навіть супермаркетах у всьому світі. Однак не всюди він настільки смачний і однозначно в багато разів дорожче, ніж можна приготувати, знаючи правильний рецепт, зазначають Патріоти України

Існує кілька версій появи грецького салату. Найбільш реалістична пов’язана з розвитком у Греції туризму. Коли у 1960-ті в країну ринули відпочивальники, власники місцевих таверн готували страви з традиційних місцевих овочів, оливок та сиру, щедро заправляючи їх свіжою оливковою олією та доступними спеціями. Приготувати грецький салат можна дуже швидко, тому кухарі могли за лічені хвилини нагодувати всіх гостей закладу.

Інгредієнти:

  • 3 помідори
  • 2 огірки
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина шалот
  • 3 ст. л. оливок
  • 150 г сиру фета

Заправка:

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 ч. л. сушеного орегано
  • сік 1/2 лимона
  • сіль, перець

Маринад для цибулі:

  • 1 ч. л. винного або яблучного оцту
  • дрібка цукру

Покроковий рецепт:

1. Спочатку приготуємо заправку. До оливкової олії додаємо сіль, перець, лимонний сік та сушений орегано. Премішуємо та відставляємо убік.

2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, додаємо дрібку цукру та винний оцет. Перемішуємо та відставляємо маринуватися.

3. Овочі ріжемо великими шматочками. Огірки залежно від розміру можна нарізати півколами або четвертинками. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо великими квадратами. У миску до інших овочів відправляємо також нарізані скибочками томати.

4. У миску до овочів висипаємо мариновану цибулю та оливки. Поливаємо зверху заправкою та добре перемішуємо.

5. Сир фета ріжемо великими кубиками і викладаємо в миску з салатом. Готовий грецький салат можна посипати свіжим або сушеним орегано.

Не робіть помилок! Чому риба виходить сухою - головні помилки господарок

неділя, 8 червень 2025, 23:10

Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...

Це може здивувати! Яку їжу не можна поєднувати з кавою і чому

неділя, 8 червень 2025, 21:28

Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...