Смачніше, ніж звичайна шуба: Рецепт естонського салату "Росольє" із оселедцем

Салат Rosolier - це традиційна естонська страва. Чимось вона нагадує наш оселедець під шубою, тільки ця — смачніше, зазначають Патріоти України.

Салат нереально смачний, не потрібно возитися з шарами, немає вареної моркви… Але є чарівний соус і один незвичайний інгредієнт!

Інгредієнти:

  • 700 г картоплі
  • 400 г оселедця
  • 1 яблуко
  • 120 г майонезу
  • гірчиця — за смаком
  • 3 яйця
  • хрін — за смаком
  • 600 г буряка
  • 150 г солоних огірків
  • 120 мл сметани
  • сіль — за смаком
  • свіжа петрушка
  • червона цибуля — 1 штука

Приготування:

1. Зварити буряк, картоплю і яйця. Овочі нарізати на дрібні кубики.

2. Дрібно нарізати мариновані огірки, червону цибулю, яблуко і філе оселедця.

3. Для приготування соусу змішайте сметану, майонез, гірчицю, хрін і сіль.

4. Змішати всі інгредієнти, перемішати і поставити в холодильник на півгодини.

5. Варені яйця нарізати кружальцями, а петрушку дрібно нарізати. Прикрасити салат.

Пам’ятайте, що оселедець тут грає важливу роль, тому підійдіть до його вибору дуже серйозно. Смачного!

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...