Смачніше сала ви не пробували! Ідеальний і швидкий спосіб засолювання

Існує багато способів засолювання сала вдома. Але кулінар і блогер Євген Пономар стверджує, що його метод - ідеальний. Спробуйте і ви. Рецептом кухар поділився на своїй сторінці в Instagram, зазначають Патріоти України.

Вам знадобляться

  • Сало 1 кг
  • Кам'яна сіль 2 ст. л
  • Солодка мелена паприка 1 ст. л (можна розбавити копченої)
  • Зерниста гірчиця мелена 1 ч. л
  • Кмин 1 ч. л
  • Червоний гострий перець 1/2 ч. л (за смаком)
  • Куркума 2/3 ч. л
  • Часник 4-5 зубчики
  • Коріандр 1 ч. л
  • Чорний перець 1/2 ч. л

Рекомендації кулінара

Рекомендується сало перед засолюванням заморозити мінімум на добу. Якщо обернути при засолюванні в папір, також потрібно помістити в ємність, щоб не пересохла шкірка. Беріть частину сала, яка зі спини. Найкраще використовувати сало товщиною 3-4 см.

Покроковий рецепт приготування

Всі спеції і сіль змішайте в ємності, туди ж додайте розім'ятий часник. Зробіть на салі надрізи і рясно натріть його спеціями. Загорніть шматок в пергамент і відправте його в холодильник на п'ять днів. По готовності сала - його можна зберігати потім в морозилці.

Не буде сухим! Як смачно посмажити куряче філе

середа, 14 травень 2025, 23:10

Не у кожної господині виходить приготувати соковитим куряче філе, оскільки потрібно знати кілька тонкощів приготування страви. Якщо слідувати певним інструкціям, то страва завжди буде виходити якісною та смачною, передають Патріоти України. У чому поля...

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

середа, 14 травень 2025, 18:13

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів. Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко, передають Патріоти України. К...