
Мабуть, не знайдеться людини, яка відмовилася б від солоної скумбрії. Кулінари розповіли, що така маринована риба ідеально підходить для святкового столу та відмінно поєднується з картоплею та зеленню. Вони запропонували посолити скумбрію за оригінальним рецептом, передають Патріоти України.
Для приготування риби в пряному розсолі візьміть 2 скумбрії середнього розміру, три великі ложки солі, літр води, півтори великі ложки цукру, чотири штуки гвоздики, 6 горошин запашного перцю, 6 горошин чорного перцю, щіпку коріандру та 3 лаврові листи. Можна також додати трохи часнику або парасольки кропу. Все залежить від індивідуальних смаків.
Спочатку обробіть скумбрію, відріжте голову, вийміть нутрощі, зіскоблить гострим ножем чорну плівку з черевця, після чого добре промийте рибу проточною водою.
Приготуйте розсіл із усіх заявлених інгредієнтів. Для цього влийте в каструлю воду, додайте всі підготовлені продукти, доведіть до кипіння і продовжуйте варити розсіл близько 2 хвилин, далі через дрібне сито або марлю акуратно злийте розсіл в інший посуд і дайте йому охолонути.
Скумбрію наріжте порційними шматочками, покладіть у пластикову ємність і залийте маринадом, після чого накрийте кришкою та залиште на 12 годин при кімнатній температурі. Далі скумбрію потрібно поставити в холодильник на 3 дні, після чого можна подавати на стіл.
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...
Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України. Птахам дають комбіко...