
Мабуть, не знайдеться людини, яка відмовилася б від солоної скумбрії. Кулінари розповіли, що така маринована риба ідеально підходить для святкового столу та відмінно поєднується з картоплею та зеленню. Вони запропонували посолити скумбрію за оригінальним рецептом, передають Патріоти України.
Для приготування риби в пряному розсолі візьміть 2 скумбрії середнього розміру, три великі ложки солі, літр води, півтори великі ложки цукру, чотири штуки гвоздики, 6 горошин запашного перцю, 6 горошин чорного перцю, щіпку коріандру та 3 лаврові листи. Можна також додати трохи часнику або парасольки кропу. Все залежить від індивідуальних смаків.
Спочатку обробіть скумбрію, відріжте голову, вийміть нутрощі, зіскоблить гострим ножем чорну плівку з черевця, після чого добре промийте рибу проточною водою.
Приготуйте розсіл із усіх заявлених інгредієнтів. Для цього влийте в каструлю воду, додайте всі підготовлені продукти, доведіть до кипіння і продовжуйте варити розсіл близько 2 хвилин, далі через дрібне сито або марлю акуратно злийте розсіл в інший посуд і дайте йому охолонути.
Скумбрію наріжте порційними шматочками, покладіть у пластикову ємність і залийте маринадом, після чого накрийте кришкою та залиште на 12 годин при кімнатній температурі. Далі скумбрію потрібно поставити в холодильник на 3 дні, після чого можна подавати на стіл.
Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...
Щороку серцево-судинні захворювання забирають життя тисяч українців. І хоча генетика відіграє свою роль, спосіб життя та раціон - фактори, які ми можемо контролювати. Правильне харчування здатне знизити ризик хвороб серця без медикаментів. Особливо важ...