Смачніше ви ще ніколи не їли: Рецепт оселедця по-таллінськи

Цю незвичну та гарну на вигляд закуску можна скуштувати у естонських кафе. Блогерка Маруся Фріман поділилася нескладним рецептом у своєму блозі. Патріоти України пропонують вам теж скуштувати цю страву.

Вам знадобиться:

  • філе одного оселедця
  • сметана (від 20%) — 180 г
  • желатин — 8 г
  • мускатний горіх — щіпка
  • вода — 50 мл
  • зелена цибуля, кріп — на смак

Приготування

1. Нарізати філе оселедця на кубики.

2. Замочити желатин на 20 хвилин.

3. Дрібно покришити зелень.

4. Розчинити желатин в сметані й додати до неї всі інгредієнти.

5. Розкласти суміш по формочках й накрити їх харчовою плівкою.

6. Поставити страву в холодильник до повного застигання.

Деякі естонські господині додають в цю страву свіжий або маринований огірок. Смак виходить ще краще!

Не всі про це знають! Як правильно промивати рис, щоб гарнір вийшов розсипчастим

четвер, 24 квітень 2025, 18:13

Рис без попередньої підготовки варити не рекомендується, інакше якість гарніру залишатиме бажати кращого. Через надлишок крохмалю висока ймовірність того, що крупинки злипатимуться, й страва виглядатиме не дуже апетитно, передають Патріоти України. Вар...

Корисна хитрість: Навіщо при смаженні цибулі досвідчені господині додають щіпку цукру

четвер, 24 квітень 2025, 17:12

Смаження цибулі є простим та звичним процесом, який ми повторюємо практично щодня. Адже обсмажений овоч є незамінним компонентом більшості популярних страв, передають Патріоти України. З цибулею багато продуктів стають смачнішими. Адже набагато цікавіш...